» Egyiptom

» Egyiptom » Dél-Sínai


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Sínai-félsziget déli csücskén található Sharm El Sheikh különösen népszerű. Strandjairól, a tiszta vizekről, a korallzátonyairól és a gazdag tengeri élővilágáról híres.


Sharm el Sheikh egy igazi paradicsom a napimádók, a búvárok és a kalandvágyók számára: csodálatos tengerpart, kristálytiszta víz és gazdag tengeri élővilág várja az utazókat. A környéken számos izgalmas programlehetőség kínálkozik, mint például a Ras Mohammed Nemzeti Park felfedezése, merülés a Thistlegorm hajóroncshoz, vagy a Szent Katalin kolostor meglátogatása.

Sharm El-Sheikh különböző tevékenységeket kínál a látogatóknak, például búvárkodást, sznorkelezést, szörfözést és vitorlázást.

A tengerparti üdülőhely a búvárok körében nagyon népszerű, akik a Vörös-tenger korallzátonyaira indulnak, amikor a víz hőmérséklete januári 21 fok és szeptemberi 27 fok között mozog.

A város otthont ad sok luxus szállodának, üdülőhelynek és éttermeknek, amelyek az egész világból érkező látogatókat szolgálják ki. A természeti szépségek és a vízi tevékenységek mellett Sharm El-Sheikh kulturális és történelmi látnivalókat is kínál, például a közeli Szent Katalin kolostorát és a Sínai-hegyet, amelyen állítólag Mózes kapta meg a tízparancsolatot.

Sharm El-Sheikh forró sivatagi éghajlata van, magas hőmérsékletekkel egész évben és alacsony csapadékkal. A legjobb idő a látogatásra a tél, november és február között, amikor a hőmérséklet enyhébb és kényelmesebb a kültéri tevékenységekre.Tartomány:Dél-Sínai
Cím:Sharm El-Sheikh
GPS: 27° 51′ 51.99192″, 34° 17′ 43.6092″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward