» Egyiptom

» Egyiptom » Vörös-tenger


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hurghada vonzza a fürdőzőket, búvárokat, sznorkelezőket, szörfösöket, vitorlázókat és mélytengeri horgászokat.
A Vörös-tenger északnyugati partján fekvő turistaparadicsom négy óra alatt elérhető el repülővel Budapestről, és nem csupán korallzátonyaival és kristálytiszta tengerével, de búvárkodási és szafarilehetőségeivel is várja a felfedezni vágyókat.

20 kilométernyi fehér homokos strand veszi körül Egyiptom legnagyobb turisztikai központját a Vörös-tengeren, óvárosában pedig nyüzsgő keleti bazár található. Hurghada kikötője a Vörös-tenger zátonyaihoz vezető túrák kiindulópontja. 

Hurghada számos látnivalót kínál a látogatók számára. Íme néhány fontosabb látnivaló:

  1. Tengeri élmények: Hurghada a Vörös-tenger partján fekszik, és ideális hely búvárkodásra, sznorkelezésre, vitorlázásra és a vízi sportokra. A városban sok búvárközpont és vízi sportokat kínáló hely van, ahol az érdeklődők kipróbálhatják ezeket az élményeket.

  2. Giftun-sziget: Ez a sziget a Hurghada-i öböl közepén található, és a Vörös-tengeri nemzeti park része. A sziget körülbelül 70 kilométerre van Hurghadától, de könnyen megközelíthető hajóval. A sziget híres homokos strandjairól, a korallokban gazdag víz alatti élővilágáról, kiváló sznorkelezésre

  3. El-Dahar: ez Hurghada régi városrésze, amelyet az évek során megtartottak a hagyományos hangulattal és épületekkel. Az El-Dahar piacon rengeteg helyi árukat lehet vásárolni, beleértve a fűszereket, a textíliákat, a kézművesek által készített tárgyakat és az ékszereket.

  4. Hurghada Múzeum: A múzeum különböző múltbeli tárgyakat mutat be. A múzeum nagy hangsúlyt fektet a helyi történelemre, beleértve a régi Egyiptom és a helyi kultúra tárgyait.

  5. Makadi-vízivilág: Ez egy óriási vízi vidámpark, amely egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak. A parkban több mint 50 vízi attrakció található, többek között csúszdák, medencék és szórakoztató eszközök.Tartomány:Vörös-tenger
Cím:Hurghada
GPS: 27° 8′ 26.9826″, 33° 46′ 47.57772″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward