» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia

Katschberg-Rennweg: természetközeli vakáció


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Katschberg Karintia családi hegye, ahol minden gyerek jól érzi magát. A gyerekeket egy élményvilág, GPS kincskeresés, a lóbarátokat pedig a Ponyalm várja. Ráadásul a Katschberg hegyvidék július közepétől allergénektől, atkáktól és penészgombáktól mentes területnek számít.


Katschberg Karintia és Salzburg tartomány határán található, a Nockberge és a Hohe Tauern kapujában.

A Katschberg/Rennweg családi régióban a családoké a főszerep: a babakocsival is bejárható túraútvonalaktól kezdve az animációs programokon keresztül, amelyek a régió minden vendége számára ingyenesen rendelkezésre állnak.

"KATSCHHAUSEN" Élményvilág

A fiatal látogatók körében igen népszerű a "Katschhausen" élményvilág, amit kifejezetten a kicsik igényei szerint alakítottak ki, egy kis falu, amelyben a Katschling család lakik. A modern családbarát játszóteret egy karintiai illusztrátor ötlelete nyomán alakították ki, jópofa saját mesével, melynek szereplői a Katschling család: Papa, Mama, Onkel Katschling, Katschlinchen, Katschling Junior. Rejtvényes feladványok, mozgalmas játékállomások: csúszda, híd, vizes játékok, festékműhely, állatsimogató, piknikező hely. További attrakció az erdei házacska és a megfigyelőtorony.

Autóval is elérhető. Ingyenes. Októberig minden nap nyitva.

ADVENTUREPARK Katschberg

Ausztria legnagyobb kötélparkja. Flying-Fox-Park. A Katschberg kalandpark gyermekbarát kötélpályáján 150 állomás (flying fox, égi létra, óriáshinta stb.) és 4 különböző akadálypálya várja a látogatókat. 4 éves kortól. (9863 Rennweg - Katschberghöhe)

PONYALM

Számos gyermek a lovak és pónik hátán leli örömét, ezt bizonyítja a Pritzhütténél található "Ponyalm" a Katschbergen! A póni-élményút egyes állomásainál (11 állomás) a gyerekek megismerhetik a világ összes pónilovát. Vízijátszótér, pónisimogató.

Katschberg Dorfplatzról 4 km gyalog a Ponyalm, vagy a Ponyalmexpress lovaskocsival 35 perc. (5582 St. Michael, Katschberghöhe 421)

KATSCHBERGBAHNEN

Felvonók az Aineck csúcsra

Az Aineck csúcson kellemes kirándulásokat tehetünk. Fotopoint Katschipix: lefényképezhetjük magunkat, majd otthon az internet segítségével letölthetjük a képeket.

Silverjet I.

Völgyállomás: Katschberghöhe 17. A hegyállomás a 2.220 m magasan fekvő Aineck csúcsnál van. 

2018-tól egy nyolcfős kabinos felvonó közlekedik az Aineck csúcsra. Az eddigi 15 perces menetidő hét percre csökken. Az új Silverjet I felvonó akár 2600 utast is szállíthat óránként.

Silverjet II.

8 személyes kabinos felvonó. Völgyállomás 520 m Aineck in St. Margarethen. Hegyállomás: 2.250 m Aineck

Katschi alpesi játszótér

2024 nyarán az Aineck-en, közvetlenül az Aineck felvonó hegyi állomása mellett megnyílik a "Katschi alpesi játszótér" és az első golyópálya Lungauban. A gyerekek mászhatnak és egyensúlyozhatnak a fából készült tornyokon, hidakon és sétányokon. Vannak hinták, körhinta, valamint homokos és vizes játszótér is, vízi spirállal és vízikerékkel. Az alpesi játszótérről egy nagy csőcsúszda viszi a kicsiket a golyópályához.

TSCHU-TSCHU-BAHN sétavonat

A Pöllatal természetvédelmi területet a kedvelt "Tschu-Tschu-Bahn"-nal közelíthető meg, és itt található az ezer orchidea völgye is.

Rennwegből Pöllatalba. Pöllatal Rennweg része, természetvédelmi terület. Motorizált közlekedés elől lezárva, csak sétavonattal közelíthető meg. 8 állomás, a megállóknál hütték és játszóterek találhatók. A völgyben babakocsival járható kirándulóutakat is találunk. Ha a sétavonatról a Parkpltaz 1 (Grillplatz)megállónál leszállunk, ott kezdődik a Bacherlebnisweg (patak-élményösvény) családi kiránduló út 6 km hosszú. Különleges élményt kínál a "Kochlöffelhütte" melletti halastó. A sétavonat májustól-októberig közlekedik.

Érdemes ellátogatni a Wolfbachtalba is, amelyet az 1000 orchidea völgyének is neveznek. A Tschu-Tschu-Bahn St. Peter megállójánál kell leszállni. Nemcsak orchideák vannak itt, hanem sok másfajta virág. Egy virágtenger fogadja az ide látogatókat kora nyáron. A túra ideje másfél óra.

ALPESI BOBPÁLYA

Katschi’s Goldfahrt elnevezésű bobpálya az aranyásók világába repít.

FÜRDÉS

A strand Gries in Rennweg-Katschberg településen található.

EGYÉB PROGRAMOK

A Turismusbüro Rennwegben a következő programokra lehet jelentkezni:

GPS-kincskeresés. Start: Aineck csúcsa 2200 m. Cél: Felvonó, Aineckbahn völgyállomása.
Egy GPS segítségével három kincset találhatunk meg. A kalandot az Aineck-en kezdjük, ahová az Aineckbahnnal juthatunk fel, ahonnan kincsről kincsre járva jutunk el az Aineck völgyállomásáig. A gyerekek kapnak egy GPS készüléket, kvízkérdéseket, amelyeket a kincskeresés közben meg kell oldani. Ha minden állomást megtaláltak és minden kérdést helyesen megoldottak, meglepetés vár rájuk. 30-60 perc.

Canyoning 12 éven felüli gyerekeknek 50 euró/felnőtt, 40 euró/gyerek

Rafting 6 éven felüli gyerekeknek

3D íjászpálya. A Katschbergen kialakított új, 3 dimenziós íjászpark amellett, hogy nagyszerű és izgalmas lehetőséget kínál az íjászatra - a bátor jelentkezők életnagyságú állatfigurákra, köztük medvékre, vaddisznókra, farkasokra, szarvasokra és nyulakra lőhetnek -, igyekszik tudatosságra nevelni a gyermekeket, felkelteni felelősségérzetüket a természet iránt. Az erdőben történő kirándulások alkalmával a résztvevők testközelből ismerhetik meg az állatvilágot, például elhagyott szarvasagancsok és rókaállkapcsok segítségével. A kis pilóták már öt éves kortól vadonatúj, különböző méretű elektromos quadok segítségével fedezhetik fel a környéket. A biztonságos kiegészítő felszereléseknek köszönhetően semmi sem állhat a kalandos kirándulás útjába.

A Katschberg/Rennweg régió különleges ismertetőjegye a 200 kilométernyi túra- és kerékpárút-hálózat A kellemes pihenőkről az utak melletti kunyhók gondoskodnak a regionális specialitásokról.

CO2-semlegessé válás a Katschbergen

Szomszédjaival, a Lungau és a Liesertal/Maltatal régiókkal együtt a Katschberg ambiciózus célt tűzött ki maga elé: fokozni kívánja a fenntartható turizmusra irányuló erőfeszítéseit és 2030-ra CO2-semlegessé kíván válni.

A megfelelő intézkedéseket már meghozták és végrehajtják a vállalkozások – a fokozott fenntarthatósági menedzsmenttől kezdve az éghajlatbarát élelmiszerekig. Tartomány:Karintia
Település:Katschberg
GPS: 47° 3′ 28.2321″, 13° 36′ 51.29723″
Honlap: http://www.katschberg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward