» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Impozáns vízesések, erdei patakok és ritka virágok várják a túrázókat a karintiai Tscheppa-szurdokban.


A nyári hőségben kellemes felfrissülést kínál egy hűs szurdokban tett kirándulás. Az Ausztria legdélebben fekvő tartományában, Karintiában található Tscheppa-szurdok az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik.

A lezúduló hegyi patak mentén kanyargó túraútvonal stégeken, létrákon és hidakon át vezet folyamatosan hegynek felfelé.

A mintegy két óra alatt megtehető családbarát túraútvonal fénypontjai közé tartozik az impozáns csigalépcső, a függőhíd és természetesen a 26 méter magas, robajló Tschauko-vízesés.

A gyermekek egyik nagy kedvence a mezítlábas túraösvény, amelyen a talpukkal érezhetik a hűs erdei talajt, a földet és a köveket.

Érdemes egy kis kitérőt tenni a Tscheppa-szurdok végén található Bodentalba is, ahol a „Mesés pillanatok” körtúrán egy titokzatos smaragdzöld tengerszemhez és az úgynevezett „Meseréthez” juthatnak el a kirándulók, ahonnan csodás kilátás nyílik a Karavankák meredek sziklafalaira.

A szurdok mellett nyílt meg az 1. Kärtner Waldseilpark erdei kötélpálya. A Tscheppa-szurdok erdei kötélparkban 7 különböző akadálypálya várja a látogatókat 1 és 14 méter közötti magasságban. Emellett két látványos flying fox pálya is rendelkezésre áll 300 méter hosszúságban (Ausztria leghosszabb kötélcsúszdája).

A szurdoknál Fotopointot is találunk. Lefényképezhetjük magunkat, majd otthon az internet segítségével megnézhetjük a képeket.

A Tscheppa-szurdok tavasztól őszig minden nap nyitva áll a túrázók előtt.

Belépő 2020: 8,50 euró/felnőtt, 5,50 euró/gyerek

Tartomány:Karintia
Település:Ferlach
Cím:9170 Ferlach, Unterloibl
GPS: 46° 28′ 24.04884″, 14° 21′ 31.9086″
Honlap: http://www.ferlach.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward