» Szlovénia

» Szlovénia » Hegyvidék


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szlovén Alpokban, a Selška Sora és a Poljanska Sora összefolyásánál fekszik Szlovénia egyik legjobban megőrzött középkori városa. Szlovénia egyik legnépszerűbb úticélja.


Škofja Loka az egyik legrégebbi és leggondosabban megőrzött települése Szlovéniának, festői középkori városka.

LÁTNIVALÓK

Vár. 13. században épült, az 1511-es földrengésben egy része elpusztult. Ma múzeumként működik.

Škofja lokai kapucinus kolostor. A Kapucinus téren (szlovénül: Kapucinski trg) áll az óvárosban, 1707 és 1713 között építették. Könyvtárában körülbelül 30 000 könyv található, ebből 5200 középkori írás.

Magtár. A magtár a város egyik legértékesebb építészeti öröksége, amely már az 1511-es földrengés előtt is állt. A parasztoktól adóként beszedett terményt tárolták itt. 

Homan Ház. Az egykori északi városkapunál áll a Homan Ház, amely az 1511-es földrengésben megsérült. Az épületen megtekinthető a város címere, freskói Szent Kristófot ábrázolják.

A város fő tere. A fő tér, Mestni trg a város központja. Itt rendszeresen tartanak piacokat, vásárokat, rendezvényeket. Legtöbb épülete késő gótikus stílusban épült, többnyire az 1511-es földrengés után emelték őket. Az itt álló Szentháromság-oszlopot Szűz Máriának ajánlották hálával, az 1751-es pestisjárvány elmúltával.

Kapucinus híd. A város egyik kiemelkedő látványossága, Közép-Európa legrégebbi kőhídja, a Selška Sora folyón átívelő 600 éves Kapucinus híd a fő tér közelében áll. A félkör alakú faragott kövekből készült hidat Leopold püspök építtette a 14. század közepén és a sors kegyetlen játéka, hogy mikor átlovagolt a korlát nélküli hídon, lova megriadt, a mélybe esett és a püspök itt lelte halálát.Tartomány:Hegyvidék
Cím:Škofja Loka
GPS: 46° 9′ 54.9864″, 14° 18′ 24.29064″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward