» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich


A közel 300 alsó-ausztiai tradicionális karácsonyi vásár hangulata elvarázsolja a látogatókat. A kastélyok ünnepi díszbe öltöznek, mindenhol érezni a karácsonyi mézeskalácsok és a forró italok - a forralt bor, a forralt must és a puncs- illatát.

Advent Hof kastélyában

A hofi kastély 2017. november 18. és december 17. között teljes karácsonyi díszbe öltözik. A hofi császári ünnepi kastély barokk majorsági udvara hétvégenként hangulatos adventi kirakodóvásárnak ad otthont. Az idelátogatók szép és meghitt környezetben tölthetnek néhány ünnepi órát, élvezhetik a karácsonyi hagyományokat, de megtalálják itt a kézműipar remekeit is. Itt átható a legnagyobb papír betlehem kiállítás Európában. Minden szombaton 17 órai kezdettel a Marchfeld Filharmónia koncertezik, karácsonyi zenéket játszanak Correllitől, Vivalditól és Händeltől. A császárkori karácsonyi vásárok hangulatába ad betekintést a szombaton és vasárnap a kastély területén tartott idegenvezetés.
Nyitva tartás: Pénteken 10-18 óráig, Szombaton 10-20 óráig, Vasárnap 10-18 óráig, Hétfőn 10-18 óráig
Belépő: felnőtteknek 6 euró, gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, 6-15 éves korig 3 euró. (részletek)

Karácsonyi vásár a kovácsok mesterműveivel

Szikrázó karácsony előtti forgatag a hagyományápoló Ybbsitzben, hangulatos épületek tele élettel és karácsonyi készülődéssel. Kézműves ajándéktárgyak, paraszti technikák, kovácsműhely, bel- és külföldi kiállítók és ínyenc falatok várják a látogatókat. A kovács vásár legnagyobb slágere a világ legkisebb kovácsfogója – egy körömnyi kitűző, ami a Guinness rekordok könyvében is szerepel.
3341 Ybbsitz
Belépő: ingyenes.

Kartause Gaming

A Kartause Gaming történelmi falai között modern és hagyományos karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk a környék iparművészeitől. Előadások és maszkos felvonulások színesítik a vásár adventi hangulatát. (részletek)

Adventi vásár Grafeneggben

A festői szépségű grafeneggi kastély előtti adventi vásár a legszebbek és legrégebbi hagyományokra visszatekintők közé tartozik a tartományban. A karácsonyi fényben pompázó kastélyparkban felállított standoknál megkóstolhatjuk Alsó-Ausztria gasztronómiai különegességeit.
Belépő: 7,50 euró felnőtteknek - gyerekeknek 12 éves korig ingyenes, 13 - 18 év között 3,50 euró.

Advent a Zwettl-i apátságban

A Zwettl cisztercita apátság pálmaházában idén is Európa legszebb mézeskalács házikóit állítják ki. A kiállításon megcsodálhatunk mindennapi és különleges mézeskalács házikókat, amelyeket különböző hétköznapi tárgyakból készítettek el. Az építéshez természetesen sok ehető mézeskalácsot is felhasználtak. 2016. november 10-december 18.
Adventi piac Zwetl főterén 2017. december 7-10.

Régi idők hangulata Mistelbachban

Az advent vásár Mistelbach óvárosában a látogatókat a régi karácsonyok hangulatával varázsolja el.

Adventi hangulat Badenben

Advent idején Baden ünnepi díszbe öltözik. A Kaszinó köré épült karácsonyi vásárban a gyerekeket meseerdő és pónilovaglás várja. Advent idején Baden a "jó cselekedetek" városa: aki jót tesz valakivel, táblácskát kap a pestisoszlop lámpafüzérénél.

Schloss Kirchstetten

A kastélyban található karácsonyi vásár Weinviertel egyik legszebb vására.

Burgruine Aggstein

Aggstein romjai között pedig valóban középkori az advent. A kereskedők, a lovak, a nyársra húzott ökrök garantálják az időutazást.
Belépő: Felnőtteknek 4,50 euró, 6 év alatti gyerekeknek ingyenes, 6-16 éves korig 2,50 euró (részletek)

Advent a Göttweigi apátságban

Adventi koncertekkel és tradicionális fúvósokkal. A vásárban az apátságban készített különleges kulináris finomságok és jászolkiállítás is várja a látogatókat.
Belépő: felnőtteknek 2,50 euró, gyerekeknek ingyenes.

Kézműves karácsony a Fridaui kastélyban

A kastély régi idők hangulatát idéző termeiben német, osztrák és magyar művészek munkái kaphatók.

Markt Piesting: Biedermeier adventi piac

Kézműves termékek, vadspecialitások és más finomságok várják a látogatókat, a gyerekeket pedig pónilovaglás, karácsonyisüti sütés. A karácsonyi postahivatalban feladhatják a Jézuskának címzett leveleiket. A posta szenzációja egy igazi jávorszarvas.

Krems

2017. november 27 - december 24. adventi piac

Lilienfeld

2017. december 1-3.

St. Pölten

2017. november 25. és december 23. között

Adventi piac Schallaburg várában

Schallaburgban adventkor minden az ékszerekről, a kerámiáról és a fafaragásokról szól. Lehet saját készítésű gyertyákat önteni, ki lehet próbálni a kosár fonást is.
2017. december 15-17. között 11-18 óráig. Belépő: 5 euró

Advent Weitra-ban

2017. december 1-3.

Karácsonyi piac Rosenburg várában

Rosenburg adventi vásárán mintha csak egy romantikus karácsonyi mesébe csöppennénk.
Belépő: 5 euró

Advent a Klosterneuburg apátságban

Advent piac a Seitenstetten apátságban

Seitenstetten kolostorának adventi vásárán romantikus a hangulat, és itt még a fúvósok, énekesek is rázendítenek.
Belépő: felnőtteknek 2 euró, gyerekeknek ingyenes.

Kittenberg Élménykertek

A Kittenberger élményparkban 40 témakert kap varázsos karácsonyi hangulatot a közel 100.000 izzó, tűzkosár és fáklya fényében. (Schiltern bei Langenlois)

Bor és Advent Langenloisban

A LOISIUM borélményvilág varázslatos szőlőskertjeiben a modern és a hagyományok sikeres elegyített világa vár mindenkit.

Melki adventi falu

Ausztria legszebb postaépületét, a régi melki postát, mint minden évben, most is gyerekrajzok varázsolják hatalmas adventi naptárrá. Az épületen belül iparművészeti tárgyakat állítanak ki.

Advent Johannesbachklamm szurdokában

Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája a Würflachnál rendezett adventi vásár hatalmas attrakciója. Nemcsak a 20 méter magas fa díszei méretarányosak, hanem a fa alatt elhelyezett ajándékok is: a síléc 6 méteres, a roller 2 méteres a szánkó pedig 1,5 méter magas.
Belépő: 2,50 euró

Advent Puchbergben

2017. december Kurpark
2017. december advent a puchbergi várromnál
2017. november Gyerekadvent a Kurparkban

Advent Spitzben

Karácsony a Weinviertelben

Hadresben, Európa leghosszabb beépített pincesorán a második és harmadik adventi hétvégén rendeznek vásárt. Wolkersdorf festői pincesorán már december első hétvégéjén kinyitnak a pincék, ínyencségekkel és ajándékötletekkel várva a látogatókat. Retz pedig az élménypince adventjének és a város karácsonyi hangulatának szép kombinációját kínálja.

Tartomány:Niederösterreich
GPS: 48° 6′ 29.0772″, 15° 48′ 17.84088″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó