» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Lungauban töltött üdülés páratlan élményeket tartogat: kristálytiszta hegyi tavak, romantikus alpesi rétek, friss hegyi levegő, kalandos túra- és hegyikerékpáros útvonalak, valamint hangulatos alpesi kunyhók várják az üdülővendégeket.

Az átlagosan 1000 méterrel a tengerszint felett fekvő Lungau üdülőrégió különleges szélvédett és magaslati fekvésének köszönhetően ideális feltételeket kínál az aktív kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez és ellazuláshoz.

Salzburgi Lungau egész területét bioszféra rezervátumként tartja nyilván az UNESCO. Lungau több mint 60 magashegyi tóval büszkélkedhet. Hasonló nagyságú területen sehol másutt nincs ennyi tengerszem egész Európában.

Lungau 15 idilli települése: Mauterndorf, St. Margarethen, Thomtal, Unternberg, St. Andrä, Tamsweg, Ramingstein, Lessach, Göriach, Mariapfarr, Weisspriach, Tweng, Zederhaus, Muhr, St. Michael.

FELVONÓ

8er - Kabinenbahn, der Grosseck-Bahn, Mauterndorf
Völgyállomás: Mauterndorf. A felvonó völgyállomása mellett SMARTY Land várja a gyerekeket: gokart, gyerek quad, vízi tubing-pálya, ugrálóvár, trambulin, óriás csúszda.
Hegyállomás: Erlebnisberg Grosseck-Speiereck: túrautak, hütte, panorámaterasz. (részletek)

Sonnenbahn Speiereck: 8 személyes kabinos felvonó
Hegyállomás: Speiereck

TÚRA

Túrázás a mélykék hegyi tavakhoz. Lungauban 60 hegyi tó található.

Wasserweg Leisnitz, St. Margarethen im Lungau (részletek)

Hüttendorf Göriach. 9 hütte álll az alpesi legelőkön, 1.200 m magasságban. Közülük kettőbe be is térhetnek a fáradt vándorok. A parkolótól 5 percnyi sétára találhatóak és babakocsival is könnyen megközelíthetőek.

Nem messze Tamswegtől található a Prebergebiet és a Prebersee, amely egy kedvelt kirándulási célpont. A lungaui hegyi tavak egy részét nem könnyű megközelíteni, de az 1514 m-es tsz. fölötti magasságban fekvő Prebersee-hez autóval is föl lehet menni. Ebben a lápvidéki tóban fürödni is lehet, iszapja gyógyító hatású, vize nyáridőben húsz fokos. Érdemes végigmenni a tó körül vezető tanösvényen, kb. egy óra kell hozzá. A Prebersee messze földön híres lövészversenyéről is.

Élménytúra gyerekeknek Lessachban érdekes és vidám álllomásokkal. A túra végén egy játszótér vár a gyerekekre. Start: Parkplatz "Wildbachhütte", Purggergut. Menetidő: kb. 1,5 óra.

Mese-tanösvény Göriachban. Start: Hintergöriach, Fischerhütte. Játszótér.

Erdei tanösvény Unternbergben a régió élővilágáról. Start: Parkplatz Dorfplatz. Menetidő: 1,5 óra.

Egykori ércfeldolgozó (Pochwerk) élményjátszótérrel Ramingsteinben. A kis bányászok játékosan megtapasztalhatják, milyen nehéz munka volt régen az ércbányászat.

VÁRAK

Burg Finstergrün (www.burg-finstergruen.at), Ramingstein. Finstergrün várának XII. századi romjai mellett áll az 1900-1901-ben épült a XIII. századot idéző historizáló várkastély. Csak vezetéssel látogatható. Szombat kivételével naponta májusban, júniusban és szeptemberben 11.00 és 14.00 órakor. Júliusban és augusztusban 11.00, 14.00 és 15:30 órakor. Belépő: 7 euró/felnőtt és 3 euró/gyerek. Családi jegy 14 euró.

Schloss Moosham, Unternberg (részletek)

Burg Mauterndorf, Mauterndorf (részletek)

MÚZEUM

Orgona-műhely, Tamsweg. Itt készült Bécs legnagyobb orgonája. Csak vezetéssel látogatható, 5 euró/fő. (Orgelbau Kraus, Wölting 29, Tamsweg)

Kodak History Kamera Museum, Zederhaus. A múzeumban 1892-től láthatunk a Kodak-fényképezőgépeket. Több mint 100 kiállítási tárgy, köztük az első detektív fényképezőgép. Ingyenes a belépés. Nyitva egész évben minden hónap harmadik vasárnapján 14.00-18.00 óráig. (5584 Zederhaus 25, Gemeindehaus)

Silberbergwerk/Ezüstbánya, Ramingstein. (részletek)

Pfarr-, Wallfahrts- und Stille Nacht Museum/Csendes éj Múzeum, Mariapfarr. A templomban írta 1816-ban Joseph Mohr a Csendes éj c. karácsonyi dalt. (részletek)

FÜRDÉS

BadeINSEL Tamsweg: strand és uszoda. Vízicsúszda. Belépő: 6,20, 3,70. 4 éves kor alatt ingyenes.

Erlebnisbad Mauterndorf. Gyerek-élményterület óriási vízicsúszdával.

Freibad Mariapfarr. Fűtött medencék gyerekmedencével.

Schwimmbad St. Michael

VONAT

Taurachbahn: nosztalgia kisvonat gőzmozdonnyal. Közlekedik a Taurachtalon keresztül Mauterndorf és St. Andrä között. Babakocsi szállítható a vonaton. Viteldíj oda-vissza: 12 euró/felnőtt, 6 euró/gyerek.

ÁLLATKERT

"Almdorf Lungau" alpesi vadaspark, St. Margarethen, Gasthof Schlögelberger.

KALAND

Canyoning, Rafting a Mur folyón 7 éves kortól. Tamsweg. 20 euró/fő

Sziklamászás. Mauterndorf, Smarty Alm. 15 euró/fő

GASZTRONÓMIA

Lungauban már maga a táj is étvágygerjesztő: dúsan zöldellő völgyek, rókagombától illatos erdők, élénk, hangulatos piacok, jól tartott juhok és kecskék - mindent és mindenkit áthat a természetközelség adta nyugalom érzése!

Lungauban terem a híres burgonyafajta, az "Eachtling". Nevét elismert márkaként jegyzik és maga a termék, sok más finomsággal együtt, fantáziadús felhasználásra talál. A lungaui konyha bővelkedik remek házias fogásokban és édességekben is.

Híres specialitás a sült juhhús lungaui módra. A juhsült hagyományos lungaui receptje több évtizedes múltra tekint vissza. A nyaranta a salzburgi magashegyi legelőkre terelt juhok húsa különlegesen ízes. A zöldségekkel, serpenyőben sült juhhús elengedhetetlen kísérője a zöldséglevesből és zsömlekockákkal készülő tormamártás.

LUNGAUCARD ÜDÜLÉSI KÁRTYA

Partner szálláshelyeken ingyenesen átvehető kártyávál ingyenesen ill. kedvezménnyel válthatunk belépőjegyeket múzeumokba, strandokra, látványosságokra stb.(részletek)

Közelben található:

Katschberg gyerekbarát élményrégió (részletek)

Murau-Kreischberg családbarát túrarégió (részletek)

Tartomány:Salzburg
Település:Mauterndorf
GPS: 47° 8′ 14.20624″, 13° 40′ 42.56288″
Honlap: http://www.lungau.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó