» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Értékeld Te is:

A natúrparkok egészséges életteret kínálnak a növényeknek, állatoknak és az embereknek egyaránt. Stájerországban hét natúrpark található.


A stájer természetvédelmi parkok olyan karakterisztikus és megőrzésre érdemes kultúrtájakat foglalnak magukban, mint a szőlőhegyek, az alpesi legelők, a jégkorszakban kialakult láp- és tóvidékek, a gyümölcsöskertekkel borított dombhátak, a sűrű ártéri erdőségek és az alpesi hágók egyedülálló természeti környezete.

A Zirbitzkogel-Grebenzen Natúrpark sűrű erdőkkel borított hegyek ölelésében található a Murtal üdülőrégióban. A térséget 1982. október 1-én nyilvánították natúrparknak. Romantikus falvak, erőt adó ősi források, idilli tó- és lápvidékek, valamint kedvező klimatikus viszonyok teszik a régiót egyedülálló pihenőhellyé. A régió azonban nemcsak pihenésre csábít, számtalan izgalmas felfedeznivalót is kínál a természetbarátoknak.

Akár túracipőben és hátizsákkal kirándulunk a Zirbitzkogel körül, akár lóháton vagy két keréken vágunk neki a táj felfedezésének a natúrparkban számtalan élménnyel és információval gazdagodhatunk a bennünket körülvevő természettel kapcsoltban. "A természet jeleiből olvasni"- szól a régió új vezérgondolata, amelynek köszönhetően a vendégek lépésről lépésre kerülhetnek közelebb a természet titkaihoz. A Via Natura túraútvonalon - amely az egész régiót behálózza - megtanulhatunk olvasni a természet jeleiből, ahogy tették azt korábban az elődeink is. A látogatók a túraút mentén kialakított speciális kertek és szigetek segítségével tanulhatják meg értelmezni a természet titkait és jeleit. A 11 különböző hosszúságú és nehézségű szakasz között a családok és sportos túrázók egyaránt megtalálhatják a számukra legmegfelelőbbet.

További természeti parkok Stájerországban:

Almenland

Steirische Eisenwurzen

Mürzer Oberland

Pöllauer Tal (részletek)

Sölktäler

Südsteirisches WeinlandTartomány:Steiermark
GPS: 47° 21′ 33.63912″, 14° 28′ 11.93772″
Honlap: http://www.naturparke-steiermark.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward