» Ausztria

» Ausztria » Steiermark

Karácsonyi vásárok Stájerországban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tartomány minden szegletében kicsi és csendes, vagy nagy és színes adventi vásárok várják a vendégeket. Kézműves termékek, kulináris finomságok és koncertek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.


Admont

A grazi adventi vásár mellett a tartomány egyik legnagyobb karácsonyi vásárát a Gesäuse Nemzeti Park régióban található Admontban rendezik. A világ legnagyobb barokk könyvtárával büszkélkedő admonti apátság környékén évről évre mintegy 60 vásári standot állítanak fel, amelyek színes kínálata a művészi kézműves termékektől a kulináris finomságokig terjed. Az admonti gazdák alkotta élő betlehemi játék, a karácsonyi történetekkel tarkított előadások és felolvasások, valamint a postaállomás, ahol a Kis Jézusnak címzett kéréseket gyűjtik össze, mind-mind a legkisebbek szórakozását szolgálják.

Az adventi időszakban a híres barokk szobrász, Josef Stammel faragott betleheme is megcsodálható az apátsági templomban, ahol varázslatos adventi koncertekre is sor kerül a Gesäuse régió iskolásainak és zenészeinek közreműködésével. A Stammel jászolt az éjféli mise alkalmából nyitják meg. A sokfigurás admonti karácsonyi jászol (1775/1776) az Admonti apátsági templomban található szárnyasoltár mögött rejlik. A jászol Ausztria legszebbjei közé tartozik és a Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáig (február 2-án) csodálható meg.

Mariazell

Aki a nagyvárosok forgatagától távol eső, különleges hangulatú karácsonyi vásárt keres, annak feltétlenül el kell látogatnia Mariazellbe. A négy adventi hétvégén háznagyságú adventi naptár, óriási adventi koszorú, angyalok postahivatala és mézeskalácsház biztosítja a hangulatot.

Az angyalok cukrászdájából finom illatok szállingóznak a mariazelli bazilika előtti térre, ahol a stájer lucfenyőből készült standokon kizárólag autentikus, hagyományőrző kézműves termékeket és helyi finomságokat kínálnak, mint például a mariazelli mézeskalács vagy likőr. A vásár előtt a világ legnagyobb függő adventi koszorúja vonzza a pillantásokat. Az ökröket és szamarakat is felvonultató élő jászol és az öt méter magas, 1000 kilogramm mézeskalácsból készült házikó garantáltan magával ragadja a gyermekeket és a felnőtteket.

Bad Gleichenberg

Az "Advent, mint egykoron" mottóval megrendezett karácsonyi vásáron kényelmesen sétálhatunk a gyertyák, fáklyák és tűzedények meleg fényében, miközben adventi dallamok csendülnek fel a mindent átható csendben. Az adventi hétvégeken csillogás, műanyag díszek és alkohol nélkül várja a vendégeket. Az elektromos világítást kikapcsolják, csak a természetes fényforrások gondoskodnak a fényről és a melegről. Az adventi rendezvényeken olyan légkört teremtenek, amelyekben garantáltan sikerül a hátunk mögött hagyni a mindennapokat és megnyugodni.

A mamutfenyő alatt elhelyezett, életnagyságúnál is nagyobb, kézzel faragott betlehem körül hangulatos adventi vásár várja a látogatókat a régióból származó kézműves termékekkel.

Schladmingi hegyi karácsony

Schladming központjában az adventi hétvégeken (péntektől vasárnapig) 1000 karácsonyfadísz és csillag, valamint regionális finomságok és hagyományőrző kézműves termékek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Adventi piac Murauban

Egy hatalmas feldíszített karácsonyfa, életteli jászol és számos díszes eladóstand árasztja a karácsonyi hangulatot. A muraui óváros adventi standjai helyi kézműves termékeket, viaszfigurákat, festett gömböket és még sok minden mást kínálnak az idelátogatóknak.

Advent Herbersteinben

Ha beköszönt a tél és közeledik a karácsony, akkor a herbersteini advent ismét megnyitja kapuit. A téli állatvilág kulisszái között romantikus karácsonyi hangulat várja a látogatókat. Programok: krampuszfutás, karácsonyi koncert, bábszínház, kézműves vásár.

Karácsonyi varázs Hartbergben

Hartberg és vidékének karácsonyi romantikája, adventi hangulata mindenkit elbűvöl. Az óváros hangulatos kivilágítása, a hozzáillő zene, az adventi piac finom fahéj, vanília, sült gesztenye illata igazi meghitt karácsony előtti nosztalgiára invitálnak. Karácsonyi piacon a színek és ízek kavalkádja mellett a különböző kézműves mesterségekkel is megismerkedhetünk, Hartberg zenei életének képviselői pedig karácsonyi dallamokkal kedveskednek a látogatóknak.

Programok: műjégpálya az óvárosban, belvárosi adventi naptár, csodálatos Betlehem-i dekoráció, behavazott szánkódomb, karácsonyi cukrászüzem, bábszínház.

Schloss Kornberg

Karácsonyi vásár kézműves termékekkel. (részletek)

Leobeni karácsonyi vásár

Számtalan izgalmas attrakció várja a legfiatalabbakat. Egy karácsonyi postahivatal, egy adventi sütöde és a "valódi" leobeni kis Jézus gondoskodik a vidám kikapcsolódásról. A fénypontok közé tartozik ismételten a több mint 30 méter magas óriáskerék. Naponta váltakozó keretprogramok, egy ingyenesen igénybe vehető karácsonyi sétavonat az óvároson át, a ragyogó karácsonyi díszkivilágítás, valamint számtalan további rendezvény teremt karácsonyi hangulatot Leobenben. A kínálatot a dekoratív fakunyhókban kínált minőségi kézműves termékek és karácsonyi finomságok teszik teljessé.

Farracher Advent

A farrachi advent Ausztria egyik legszebb és legnagyobb adventi rendezvénye. A gyönyörűen feldíszített farrachi kastélyt belengi az adventi hangulat. A különleges hangulat, a kézműves termékek, a karácsonyi illatok és a helyi adventi kórus éneke varázsolják az adventi vásárt minden ide látogató számára Ausztria legszebb adventi vásárává.

Advent Szt. Ruprechtben

Szt. Ruprechtben minden évben a famúzeumban rendezik meg az adventi vásárt. Olyan eredeti, hazai kézműves termékeket mutatnak be, amelyek az "Érzékelni minden érzékkel" mottó köré fonódnak.

Fürstenfeldi adventi vásár

Bad Radkersburg

A kézműves mestereiről nevezetes városkában az adventi hétvégeken rendkívül hangulatos karácsonyi vásár várja a vendégeket.

Friedbergi adventi vásár Friedberg főterén

Hangulatos muzsika, adventinaptár-ösvény, gyermekprogramok.

Weizi karácsonyi vásár

A belvárosban található karácsonyi vásár kézműves munkákkal, karácsonyi sütemény illatával és punccsal hangulatos karácsonyi élményt nyújt. A gyerekprogramok: a Kisjézushoz intézett kívánságokat világító ballonnal a levegőbe felengedik, bábjáték, állatsimogató, sétakocsikázás a kastélykocsissal.

Joglland Advent Vorauban

Hangulatos programok, Kisjézus postahivatal és adventi vásár a Griesplatzon.

Advent Pöllauban

Adventi vásár a Lamberggassen és az Alte Post Platzon. A vásárban a Pöllau-völgyi Nemzeti Park iparművészti munkái és finomságai kaphatók. A gyerekek közben a saját betlehemjüket megépíthetik és haza vihetik.

Adventi vásár G'Schlössl Murtal

Minden advent szombat és vasárnap Großlobmingban a "G'Schlössl Murtal" kastélyparkjában gyönyörű adventi vásárt rendeznek. Lesz ott állatsimogató, meseórák a tóházban és betlehem kiállítás. Aki meg akarja úszni a karácsonnyal járó stresszt, az a G'Schlössl Murtalban élvezheti a nyugalom szigetét a téli meseországban.

Bruck an der Mur

A Bruck an der Mur-i romantikus erdei karácsony feledhetetlen élményeket ígér az ide látogatóknak. A főtér hangulatos fényekbe öltözik, a szépen díszített bódék asztalosok és kovácsok kézműves termékeivel, ajándéktárgyakkal, punccsal és stájer finomságokkal várják. A karácsonyi hangulatról zenés programok, a jókedvről a jégkuglipálya gondoskodik. A vezetett városnézések az óváros ünnepi hangulatába engednek betekintést. Természetesen a legkisebbeket is számos program várja.

Advent Ramsau am Dachsteinban

Advent Grazban (részletek)Tartomány:Steiermark
GPS: 47° 21′ 33.63912″, 14° 28′ 11.93772″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward