» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Skócia » Skócia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Skócia északnyugati partjainál fekvő sziget a Hebridákhoz tartozik, a Belső-Hebridák legnagyobb és legészakibb tagja.
Skye szigete egyebek közt arról híres, hogy itt talált menedéket Bonnie Prince Charlie, a legendás XVIII. századi brit trónkövetelő.

Úti célként az utóbbi időben vált rendkívül népszerűvé, köszönhetően annak, hogy olyan filmekhez nyújtott festői hátteret, mint A barátságos óriás, a Prometheus és a Michael Fassbender főszereplésével készült Macbeth. Kanye West és Harry Styles pedig videoklipet forgatott a szigeten.

A Skye iránti hatalmas érdeklődés miatt a sziget tízezres lakossága augusztusban, a turistaidény csúcsidőszakában több mint 70 ezresre duzzad.

Híd köti össze a nagy-britanniai Skye-t, a Belső-Hebridák legnagyobb szigetét a skót szárazfölddel.

Storr-tó szörnye

Egy 170 millió éves, jura kori vízi ragadozónak egy skót szigeten korábban felfedezett maradványait azonosították a kutatók.    

A Storr-tó szörnyeként emlegetett fosszíliát a Skye szigeten találták meg még 1966-ban. Felbukkanása után ötven évvel készítették el a csontvázról szóló átfogó tanulmányukat az Edinburghi Egyetem és a Skót Nemzeti Múzeum kutatói. Vizsgálataik szerint az állat az ichthyoszauruszok családjába tartozik.

A hosszú, hegyes fejű ősi hüllő négyméteres, több száz kúpalakú foggal rendelkező csőrszerű szájával halakat és tintahalakat evett. A kutatók szerint a Storr-tavi szörny a dinoszauruszok korából fennmaradt legteljesebb tengerihüllő-csontváz, amelyet valaha Skóciában találtak. Skye azon kevés helyszínek egyike a világon, ahol megtalálhatóak középjura korszakból megőrződött leletek.

Az olyan hüllők, mint a Storr-tó szörnye, mint fiktív társaik, például a Loch Ness-i szörny. Az emberek nem tudják, hogy korábban valóban léteztek tengeri szörnyek. Nagyobbak, félelmet keltőbbek és igézőbbek voltak, mint Nessie mítosza.

Portree

A skóciai Skye-sziget egyetlen városának mindössze 2000 lakosa van. Építészetileg azonban egy olyan falura hasonlít, amely nemcsak meseszerűen néz ki, hanem királyi nevet is visel. A "Port an Righ" gaelül van, és valami olyasmit jelent, mint "A király kikötője". Ilyen látvány mellett nem csoda, hogy V. Jakab skót király 1540-ben itt állíttatta meg hadihajóit.

Skye Trail

A 127 kilométeres Skye Trail-en saját sátorral, hét nap alatt hét útvonalon túrázhat át a Belső-Hebridák legnagyobb szigetén.Tartomány:Skócia
Cím:Skye
GPS: 57° 21′ 46.962″, -6° 18′ 7.12519″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward