» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Skócia » Skócia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sziget legmagasabb csúcsának, a Ben More-nak a zord hegygerincével, a ragyogó fehér strandokkal, a sziget jellegzetes rózsaszín gránitjával és smaragdzöld vizével Mull szigete a Belső-Hebridák egyik legváltozatosabb tájával rendelkezik.


A festői Tobermory, a sziget fő városa, egy bájos kisváros. Színes házsorai hívogatóan húzódnak az öböl mentén, így Tobermory Skócia egyik legfotogénebb tengerparti városa.

Az ínyencek is értékelik Mullt: a sziget öbleiben osztrigák, kagylók, fésűkagylók, homárok és languszták találhatók. A kagylót a világ minden tájára exportálják, és rendkívül finomnak tartják. Természetesen a halászok a tenger gyümölcseit helyben is értékesítik. Ami itt a tányérra kerül, az Európa legjobb tenger gyümölcsei közé tartozik.

Staffa-sziget: Fingal barlangjának helye

A Mull-sziget közvetlen közelében fekszik Staffa apró sziklás szigete. A Skócia délnyugati részén fekvő Hebridák szigete ugyan kicsi, de a világ egyik leglátványosabb barlangjának ad otthont: a Fingal-barlang, amely Fingalról, az Ossian-eposz hőséről kapta a nevét, több mint 70 méter magasan vezet a tengerből a sziget belsejébe. A falakat fekete bazaltoszlopok szegélyezik, amelyek erős szélben kőből készült orgonasípokká alakulnak, és amelyekhez a hullámok csapódnak.

Felix Mendelssohn-Bartholdy 1829-es látogatása során annyira el volt ragadtatva, hogy "A Hebridák" című nyitányával zenei emléket állított a szigetnek. A Fingal-barlanghoz napi rendszerességgel hajókirándulások indulnak.Tartomány:Skócia
Cím:Mull
GPS: 56° 27′ 34.91514″, -5° 51′ 43.41762″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward