» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Fonyód látnivalói.


Várhegyi Széplátó: akadálymentes kilátó a fonyódi Várhegyen

A Balaton egészére, a berek védett lápvidékére és a somogyi dombságra páratlan látványt nyújt az a mozgáskorlátozottak által is látogatható kilátó. A csaknem 240 méter magas dombon, egy adótorony köré épült többszintes, körpanorámás faépítmény mellett egy akadálymentes parkolót, egy mosdót és egy tanösvényt is kialakítottak, rönk bútorokkal, padokkal. A kilátóhoz vezető tanösvény a helyi élővilágot, a természeti értékeket mutatja be kihelyezett táblákon.

A kilátó 2020 tavaszán bezárt, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt.

Valkó-kilátó

A fonyódi magasparton található muzeális értékű kilátó állami tulajdonú területen közel 100 éve épült. Az életveszélyessé vált kilátót teljesen lebontották és helyreállították. A felújított kőépítmény, ami a város egyik turisztikai látványossága a páratlanul szép panorámával együtt, 6-8 méteres beton-cölöpökkel megerősített talapzatra került vissza.

Sipos-hegyi kilátó

Fonyódi Vásár és Piac

Fonyód város központjában a jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában.

Fonyódi Kolbászfesztivál

Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvénye.

Berek Világa Látogatóközpont

A Fonyód határában, Ordacsehiben található látogatóközpontban a berek élővilága mellett a térségre hajdan jellemző halász-pákász életmódot mutatják be.

A látogatóközpont kapuján túl indul az Ordacsehi-berekben kanyargó 1 km-es Mocsári teknős tanösvény. A nádasokkal rétek, nyílt vizű területek váltakoznak, a háttérben pedig az északi part tanúhegyei magasodnak.

Szabadstrandok Fonyódon

  • Városi szabadstrand (Tungsram)
  • Bélatelepi szabadstrand
  • Fürdő utcai szabadstrand
  • Árpád parti szabadstrand
  • Huszka utcai szabadstrand
  • Báthori utcai szabadstrand


Tartomány:Somogy
Település:Fonyód
GPS: 46° 44′ 48.30756″, 17° 32′ 58.056″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward