» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Fonyód látnivalói.


Várhegyi Széplátó: akadálymentes kilátó a fonyódi Várhegyen

A Balaton egészére, a berek védett lápvidékére és a somogyi dombságra páratlan látványt nyújt az a mozgáskorlátozottak által is látogatható kilátó. A csaknem 240 méter magas dombon, egy adótorony köré épült többszintes, körpanorámás faépítmény mellett egy akadálymentes parkolót, egy mosdót és egy tanösvényt is kialakítottak, rönk bútorokkal, padokkal. A kilátóhoz vezető tanösvény a helyi élővilágot, a természeti értékeket mutatja be kihelyezett táblákon.

A kilátó 2020 tavaszán bezárt, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt.

Valkó-kilátó

A fonyódi magasparton található muzeális értékű kilátó állami tulajdonú területen közel 100 éve épült. Az életveszélyessé vált kilátót teljesen lebontották és helyreállították. A felújított kőépítmény, ami a város egyik turisztikai látványossága a páratlanul szép panorámával együtt, 6-8 méteres beton-cölöpökkel megerősített talapzatra került vissza.

Sipos-hegyi kilátó

Fonyódi Vásár és Piac

Fonyód város központjában a jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában.

Fonyódi Kolbászfesztivál

Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvénye.

Berek Világa Látogatóközpont

A Fonyód határában épülő látogatóközpontban a berek élővilága mellett a térségre hajdan jellemző halász-pákász életmódot is be fogják itt mutatni.

Szabadstrandok Fonyódon

Városi szabadstrand (Tungsram)

Bélatelepi szabadstrand

Fürdő utcai szabadstrand

Árpád parti szabadstrand

Huszka utcai szabadstrand

Báthori utcai szabadstrand

Tartomány:Somogy
Cím:Fonyód
GPS: 46° 44′ 32.82684″, 17° 33′ 32.93064″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward