» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ötletek egy balatonfenyvesi nyaraláshoz.


Balatonfenyvesi kisvasút

A balatonfenyvesi kisvasút a térség kedvelt turisztikai attrakciója, egész évben visz utasokat a Balaton-part és Somogyszentpál között. 

 

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára nyaranta jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik.

A kerékpárok szállítására egy poggyászteres kocsit alakítottak át, amelyet előzetes bejelentésre állítanak forgalomba

 

Továbbá Csisztafürdőnél egy kerékpáros-turizmust is kiszolgáló állomás épül. Fejlesztik az imremajori állomást, és a balatonfenyvesi végállomást is,

Nagyberek természetvédelmi terület

Különösen védett vízimadár-rezervátum.

Szabadstrandok Balatonfenyvesen

Balatonfenyves öt szabadstandján az elmúlt időszakban  egyéb fejlesztések is történtek, amelyek révén vizesblokkok újultak meg, öltöző kabinok és baba-mama szobák épültek, valamint napozóágyakkal, újabb sporteszközökkel bővült a kínálat.

Központi szabadstrand. 2021 nyarára megújult a strand 33 éve épült, 18 éve lezárt vízicsúszdája, amely a Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdája. Egyik csúszda-ága 120 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik közel 40 méter hosszú és 30 százalékos lejtésű. Az 1988-ban épült, majd a 2000-es évek elején veszélyessé vált, ezért lezárt vízicsúszda egykor az üdülőrégió egyik legkomplexebb turisztikai attrakciója volt. Nemcsak csúszdaként működött, a legfelsőbb szintje például éjszakai bárként is üzemelt.

Csalogány-közi szabadstrand

Balatonfenyves-alsói szabadstrand

Pozsony utcai szabadstrand

Tartomány:Somogy
Cím:Balatonfenyves
GPS: 46° 43′ 3.62172″, 17° 29′ 40.31304″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward