» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Steyrben úgy érezhetik magukat az adventi időszakban ide látogatók mintha visszautaztak volna néhány évszázadot az időben. Mi lehet annál szebb, mint egy karácsony előtti időben tett látogatás abba a városba, ahol a "Christkindl" (Jézuska) lakik?


STEYR ÓVÁROS

November végén egy ősrégi maskarás felvonulással kezdődik az adventi időszak. Romantikus karácsonyi vásár, Steyr-i Christkindlstadt az Óvárosban.

A Steyr-i Christkindlstadt-ban megszemélyesített Christkindl-t (Jézuskát) várja a gyerekeket. A kosztümjét, amely egy spencerből, szoknyából és kabátból, valamint egy koronából és egy kis főkötőből áll, történelmi minta alapján alakították ki. A derékba szabott kosztűm kialakításánál, formájában és az ezüst leoni fonalas hímzésével a barokk lambergi betlehemi hírhozó angyal ruházata szolgált mintául. A kosztüm színezésére a zöld-ezüst-fehéret választották a steyr-i ünnepi népviselet ezeket a színeket tartalmazza. Waltraud Musenbichler népviseleti mesterszabó 196,5 méter anyagot és paszományt dolgozott fel, valamint 540 Swarovski kristállyal is díszítette. A Steyr-i Christkindl (Jézuska) koronáját Friedrich Schmollgruber, órásmester és ékszertervező készítette. Alakjában teljes részletességgel a barokk időből származó "Fatschnkindl" (különleges módon, széles anyagcsíkokba csomagolt kis Jézus) alapján van kidolgozva. Az ezüstből készült koronán is zöld Swarovski kristály csillog.

Christkindl advent idején minden szombaton és vasárnap délután megjelenik a gyerekeknek a főtéren.

1. Osztrák Karácsonyi Múzeum

Adventtől egészen az Újévig ismét megnyitja kapuit az 1. Osztrák Karácsony Múzeum. (részletek)

Igazán különleges látnivalónak számít Steyrben a "jászolösvény", amelyen megcsodálhatók a kisváros betlehemei. 

Steyr-i Betlehem

A Steyr-i Betlehem a német nyelvterületen az egyik legutolsó, még működő pálcás bábszínháza. Kb. 1850 óta a steyr-i térségben két vándor-betlehem létezett, számtalan figurával, amelyekkel vendéglőkben színházi előadásokat tartottak. Ez a két betlehem olvadhatott össze később a Steyr-i betlehemmé. Az alsó színpadon lévő betlehemi istállóval vallásos jeleneteket mutatnak be. A középső színpadon a kézművesek és az iparosok pavilonjait helyezték el. A felső színpad a biedermeier várost, Steyr-t mutatja be, a világi események színterét. A játékidő kb. 1 óra. Belépő: felnőtt 3,50 euró, gyerek 3-15 évig 1,50 euró.

CHRISTKINDL

Steyr közelében (autóval pár perc) található a Christkindl plébánia. A búcsújáró templomban látható a világ legnagyobb betleheme. (részletek)

Ha már itt vagyunk, érdemes feladni egy karácsonyi üdvözlőlapot is, amelyre garantáltan rákerül a "kis Jézus" pecsétje, hiszen a település neve Christkindl. (részletek)

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a HetedhétshopbanTartomány:Oberösterreich
Település:Steyr
Cím:4400 Steyr
GPS: 48° 2′ 34.7748″, 14° 25′ 6.8088″
Honlap: https://www.christkindlregion.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward