» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Advent és karácsony


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Advent és karácsony Tirolban - a hegyek tartományában a csillogó városi események mellett hagyományőrző hegyi karácsonyok jellemzik az év legmeghittebb időszakát.


A tiroli adventi és karácsonyi vásárokon a látogatók is megtapasztalhatják azt a különleges tiroli érzést, amely a sok szívet melengető pillanatot jellemzi.

Az Advent Tirolban kezdeményezés immár 10 éve köt össze egymással 9 minőségileg tesztelt, hangulatos adventi vásárt: Achensee, Hall in Tirol, Innsbruck, Kitzbühel, Kufstein, Lienz, Rattenberg, Seefeld és St. Johann in Tirol egytől egyig a hagyományőrzésre összpontosítanak és emellett változatos kísérőprogramot kínálnak a zenétől a különféle kulináris élményekig.

Az innsbrucki karácsonyi vásárok 2023. november 15-én nyílnak meg.

Innsbruck

Innsbruck négy karácsonyi vására a meghitt előkarácsonyi hangulat és a nagyszerű ajándékötletek mellett forró teával, forralt borral, fűszeres punccsal, ízletes sült kolbásszal és hasonló finomságokkal várja a vendégeket. A színes kínálat az óvárosban tartott hagyományőrző karácsonyi vásártól a Maria-Theresia Straße-n található modern adventi standokig terjed. A gyermekeknek is számtalan felfedezni való akad, ugyanis az innsbrucki piactéren gyermekbarát adventi vásár várja az apróságokat körhintával, állatsimogatóval, bábszínházzal, élő jászollal. Aki pedig a hegyekbe vágyik és fentről szeretné megcsodálni Innsbruckot, annak a Hungerburgon tartott adventi vásár a megfelelő választás.

Hagyományos karácsonyi vásár az Óvárosban.

Modern karácsonyi vásár a Maria-Theresien utcában

Családi karácsonyi vásár a Piactéren (Marktplatz)

Panoráma- karácsonyi vásár a Hungerburgon

Advent Rattenbergben

(c) Grießenböck

Rattenberg a karácsony előtti időszakban egészen különleges hangulatot áraszt, hiszen advent négy vasárnapján csak gyertyák, fáklyák és nyílt tüzek világítják be a középkori jellegét máig őrző várost.

Advent Seefeldben

A különösen romantikus és hófödte seefeldi adventi vásár. A kis faházakban regionális kézműves termékek és karácsonyi meglepetések várják a vendégeket. 

Advent Hall in Tirolban

(c) Gerhard Fletscher

A stílusos karácsonyi fényeiről ismert Hall óvárosában egy túlméretezett adventi naptárat vetítenek színesre a szép házak homlokzatára. Különösen hangulatos a feldíszített és kivilágított utcákon és sikátorokban való séta.

Advent Kitzbühelben

(c) Kitzbühel Tourismus

Lienzi karácsonyi vásár

A városháza homlokzatán kialakított adventi naptár messze földön híres, a karácsonyi vásár a legszebbek közé tartozik Ausztria szerte.Tartomány:Tirol
GPS: 47° 15′ 13.46904″, 11° 36′ 5.3532″
Honlap: http://www.christkindlmarkt.cc

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward