» Franciaország

» Franciaország » Bourgogne-Franche-Comté » Burgundia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

21. századi kísérlet: egy kastélyt csak középkori technikák és anyagok felhasználásával építenek fel.


A burgundiai építkezésen mintegy negyvenen dolgoznak: a kőfaragók, kőművesek és kovácsok erejüket és idejüket nem kímélve csak koraközépkori szerszámokat használnak a munkájukhoz. Kalapáccsal törik a követ, amelyet egy kőbányából fejtenek, az agyagot és a homokot is maguk termelik ki és fakerékkel húzzák fel az építőanyagot a falakra.

A Guedelon vár építése 1997-ben kezdődött, miután egy régészeti feltárás során kiderült, hogy a helyen egykor egy középkori vár állt. A terv megálmodói a középkori építészet eddig megválaszolatlan kérdéseire keresnek magyarázatot, egyúttal azt remélik, hogy bizonyítékkal szolgálhatnak a fenntartható építészettel kapcsolatban.

A munkálatok megkezdéséhez biztosították a finanszírozást, ám jelenleg már a látogatók tartják el az építkezést. Évente mintegy 300 ezer turista keresi fel a francia várat, hogy láthassa, hogyan épül. Emellett minden évben százak állnak be maguk is egy időre az építők közé.

A kőművesek idén a vár nyugati sarkában álló bástyán, a nyugati várfalon és a várkápolna tornyán dolgoztak. A Guedelon vár előreláthatólag 10-15 év múlva készülhet el, de az építkezés vezetői már azt tervezik, hogy egy középkori faluval is megtoldják majd a projektet.Tartomány:Bourgogne-Franche-Comté
Cím:Guédelon
GPS: 47° 35′ 0.19932″, 3° 9′ 18.15192″
Honlap: http://www.guedelon.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward