» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Karácsonyi hangulat, ünnepi fényár és édes illatgomolyagok várják a vendégeket Felső-Ausztria karácsonyi vásárain - idilli történelmi óvárosokban vagy a Wolfgangsee partján.


Advent és szilveszter a Wolfgangseenél

St. Wolfgang, St. Gilgen és Strobl hangulatos adventi vásárainak a Wolfgangsee csendes, sötét víztükre ad különleges hátteret. Az érdeklődők hajóval utazhatnak egyik karácsonyi díszben pompázó tóparti településről a másikra. Az idei év fénypontjai közé tartozik a Wolfgangsee-ben elhelyezett 20 méter magas laterna és az egész világon egyedülálló úszó adventi kunyhó.

A St. Wolfgangban megrendezésre kerülő adventi vásár egyet jelent az igazi, mesebeli téli és karácsonyi idillel.

Szilveszteri piac

Welsi karácsonyi világ

Felső-Ausztria második legnagyobb városa, Wels a Welser Weihnachtswelt (Welsi Karácsonyi Világ) alkalmából a főtér egy hegyi kunyhófaluvá alakul át, amely fölött a világ valószínűleg legnagyobb Jézuska figurája trónol. Miközben a látogatók sétálgatnak és gyönyörködnek a kunyhókban, a színpadon a világ minden tájáról érkező kórusok lépnek fel. A szomszédos Lederer-toronyban a gyerekek meglátogathatják Jézuskát, mielőtt továbbmennének a Pollheimerparkban található Téli varázslathoz. Csúszni a havas rámpán, pörögni a láncos körhintán vagy utazni a karácsonyi sétavonaton lehet.

Linz

A Duna partján található városban az ínyencek is megtalálhatják számításaikat. A belvárosban különféle karácsonyi és adventi vásárok csábítanak vidám időtöltésre és a helyi finomságok megkóstolására. Linz az adventi időszakban is számtalan látnivalót kínál a moderntől a tradicionálisig egyaránt: a főtéren található adventi vásáron például barokk kulisszák előtt fogyaszthatunk ízletes forralt bort, fánkot vagy más helyi ínyencséget és válogathatunk a művészek és kézművesek portékáiból. Itt mindenki találhat az ízlésének megfelelő karácsonyi ajándékot és kulináris finomságot.

A Volksgartenben, a Musiktheater modern épülete előtt található adventi vásáron a hagyományőrző kézműves termékeknek és a történelmi mesefiguráknak köszönhetően mindenki azonnal karácsonyi hangulatba kerül. Az életnagyságú, mozgatható jászolfiguráknak és a klasszikus körhintáknak köszönhetően a Volksgarten adventkor is ideális célpont egy családi kiránduláshoz.

Mondsee

A salzkammerguti Mondsee-i advent a Szent Mihály barokk bazilika előtti teret használja ki, amelynek masszív ikertornyos homlokzata van. Az egykori bencés kolostor gótikus kerengőjét is felhasználja. A kézművesek ott kínálják eladásra munkáikat.

Steyr (részletek)

Advent Hallstattban

Gosaui Hegyi karácsony

Advent Gmundenben

Bad Ischl

Traunkirchen

Tartomány:Oberösterreich
GPS: 48° 1′ 33.0744″, 13° 58′ 20.5194″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward