» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Értékeld Te is:

A Kristályvilág a művészet és az élmény mágikus parkjaként várja a látogatókat. Egy hatalmas, zölddel borított hegyi szellem fején keresztül léphetünk be Wattensbe, az André Heller bécsi művész által a világhírű Swarovski üveggyár számára létrehozott föld alatti csodavilágba, ahol a kristály minden variációja fellelhető.


1995-ben a fantázia, a kreativitás és a játékosság különleges helyszíneként született meg, a Swarovski cég fennállásának 100 éves jubileumára. A Kristályvilágot André Heller osztrák médiaművész álmodta meg. A hatalmas „óriás” körül, amely a Kristályvilág bejáratát őrzi, egy 7,5 hektáros park terül el, amely számtalan attrakciót rejt magában.

Egy vizet okádó botanikus óriás vigyázza az André Heller által megálmodott kristályvilág bejáratát, ahol a látogatókat egy fantasztikusan csillogó kiállítás bűvöli el.

André Heller varázslatos világában neves nemzetközi művészek alkotásai ragyognak, a kristályok csillogó színei és formái összeolvadnak egymással, és csodálatos kaleidoszkópot alkotnak az illatok és hangok világával. Ahogyan a kristály a változás és az átváltozás ősi szimbóluma, úgy váltják egymást a kristályok különböző világai: bővülnek, átalakulnak, új teret teremtve az álmoknak, varázslatos világot kínálva a szürke hétköznapoktól menekülni vágyóknak.

2017-ben André Heller, Manish Arora (indiai dizájner), Arik Levy (izraeli művész) és Fernando Romero (mexikói sztárépítész) is újraálmodott egy-egy csodakamrát. A Kristályvilágban összesen 14 csodakamra található, amelyeket olyan neves nemzetközi művészek és dizájnerek terveztek meg, mint Alexander McQueen, Tord Boontje vagy Brian Eno.

Az "óriás" belsejében további csodavilágok várják a látogatókat: a világ legnagyobb - és legegyedibb dizájnjával ellátott - Swarovski boltja, egy kávézó, amelyben ínyenc ételekkel és italokkal várják a vendégeket, valamint egy gyermekeknek kialakított park.

Nyitva: naponta 9 órától 18.30 óráig, belépés 17.30 óráig. Április 1-jétől naponta 8.30 órától 19.30 óráig, belépés 18.30 óráig. Júliusban és augusztusban naponta 8.30 órától 22.00 óráig, belépés 21.00 óráig

A parkba Innsbruckból buszjárat indul naponta. Tartomány:Tirol
Település:Wattens
Cím:6112 Wattens, Kristallweltenstraße 1
GPS: 47° 17′ 41.08704″, 11° 36′ 3.22862″
Honlap: http://kristallwelten.swarovski.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward