» Franciaország

» Franciaország » Grand Est » Elzász


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Színes faberakásos házak, macskakövek és hangulatos sikátorok jellemzik az elzászi Colmar városát.


Colmar - Elzász gyöngyszeme. A középkori város kanyargós sikátorai Európa egyik legnagyobb sétálóövezetét alkotják.

A Rue des Marchands utcát történelmi középkori és reneszánsz városi házak díszítik. Érdemes megnézni a Martinsmünstert - amely 71 méter magas tornyával már messziről látszik - és a Pfisterhaust is, amely csúcsos tetejével és két tornyával szokatlan építészetű.

A francia városban született a híres szobrász, Frédéric-Auguste Bartholdi. Szülőháza ma múzeum. A nyaralók Colmarban a leghíresebb művét, a Szabadság-szobrot is megtalálják egy kisebb változatban.

Colmar látnivalói

A város karácsonykor még szebb:

Unterlinden Múzeum

Colmar központjában, egy 13. századi rendházban található az Unterlinden múzeum, amely a középkortól a reneszánszig terjedő időszakból származó festményeket és szobrokat mutat be. 

A múzem a 2. leglátogatottabb szépművészeti múzeuma Franciaországnak (Párizson kívül). A világ minden tájáról érkeznek ide látogatók, hogy megcsodálhassák az Isenheimi oltárt, amelyet Nicolas de Haguenau és Grünewald készített 1512 és 1516 között.

A múzeumban díszítő művészet csodás példányait is megtekinthetjük ötvösmesterek kincsein és különleges vadászati- és háborús fegyvereken keresztül. A múzeumhoz csatlakozó egykori római kori fürdő és rendház épülete csodás helyszínül szolgál a kiállításoknak és művészeti eseményeknek. Az időszakos kiállítások az épület 3. emeletén találhatóak. A föld alatti szinten a 19-20. század és a kortárs művészet alkotásait mutatják be. 

Tömegturizmus Colmarban

Amióta leforgatták "A kínai étterem" (Chinese restaurant) c. sorozatot a  Bistrot des Lavandières de la Petite Venise vendéglőben 2018. júniusában, azóta Colmart ellepték a kínaiak. Kína legnépszerűbb reality showjának rajongói - 2.5 millió néző - sose hagyná ki a szelfit a faberakásos étterem előtt. 2018-ban 70%-kal nőtt a városban legalább egy éjszakát eltöltő kínai látogatók száma. 2019-ben a növekedés még mindig kétszámjegyű volt.

Miután a turizmusban dolgozókat kiképezték a kínai kultúrából, a polgármester, Gilbert Meyer szerint (aki a saját szerepét játszotta az egyik epizódban) a város még több kínai turistát fog tudni fogadni és új népszerűsítő kampányokat is tervez.Tartomány:Grand Est
Település:Colmar
GPS: 48° 4′ 45.69204″, 7° 21′ 30.6432″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward