» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ischgl nyáron tökéletes kiindulópont egy változatos túrához. Télen pedig az Alpok Ibizája rengeteg síelőt vonz.


Ischgl Paznauntal a Silvretta és a Verwallgruppe között, a svájci határhoz közel helyezkedik el.

A Paznaun-völgy két legnagyobb települése Ischgl és Galtür. Ischgl 1.337 méter magasságban fekszik, igazi alpesi "világvárosnak" tekinthető. Termálfürdők, éttermek, bárok és kényelmes, elegáns szállások várják a pihenni vágyókat.

Közel van Samnaun, a svájci vámmentes város, felvonókkal is át lehet menni.

FELVONÓK

A felvonók hegyállomásán gyönyörű panoráma fogadja a kirándulókat.

Viderjoch - 2.757 m. A Viderjoch csúcs a Silvretta- és Flimjochbahn felvonóval érhető el. Az osztrák-svájci államhatár a csúcson található.

Greitspitze - 2.872 m. Ez a Silvretta Arena legmagasabb csúcsa, a Silvretta- és Flimjochbahn felvonóval érhető el. A Greitspitze a hegyállomástól kb. 45 perces sétával érhető el.

Flimspitze - 2.928 m (részletek)

Az új 8 személyes Furglerblick kabinos felvonó a 2022/2023-as téli szezonnal kezdi meg működését a családbarát See im Paznauntal síterepen. Az új felvonó a síelőket 2570 méteres magasságba és egy új, 1,2 kilométer hosszú kék lesiklópálya kiindulópontjára szállítja. Az új kabinos felvonó nemcsak tovább bővíti asíterep kínálatát, hanem tehermentesíti a 4 másik ülőliftet is.

KERÉKPÁR

Ischgl tökéletes kiindulópont egy változatos mountainbike túrához, a mountainbike túrahálózat több mint 1200 km. Innen közvetítik a híres ischgli Ironbike-ot, Europa legfontosabb mountainbike marathon futását.

SZABADIDŐPARKOK

"Vider Truja" élménypark. Egy jó ötlet az egész családnak a "Vider Truja" élménypark a Vidersee-nél. A kalandos ösvény nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is megtanítja arra, amit a vízről tudni kell. Ha egy alpesi kirándulásra indulunk, akkor az egész család egy teljesen új oldaláról fogja az Alpokat megismerni. (részletek)

Vízijátszótér. (részletek)

Kalandpark. Az Ischgl kalandpark 14 különböző állomást kínál, köztük kötélcsúszdát, függőhidat, giant swing óriáshintát, mászófalat. (részletek)

"Skyfly" drótkötél csúszda. 2 km hosszú, 84 km/h sebesség 50 méterrel a föld felett. A csúszda a Silvrettabahn középállomásától 1.683 m magasból indul és a 3-S Pardatschbahn völgyállomás tetejére, 1.376 m magasba érkezik meg. Különösen félelmetes a középső szakasz, amikor a Kitzloch függőhíd alatt száguldanak el a bátor jelentkezők. A Skyfly télen is működik és 10 éves kortól használható. (részletek)

A Silvretta termálfürdő Ischglben

Az Ischglben található új Silvretta termálfürdő kívülről és belülről is igazán látványos. A négyemeletes, íves épület ezüstfelhőként simul bele a faluba. A 2022 decemberében megnyíló Silvretta termálfürdő különlegességei közé tartozik a tetőn található 300 m2-es szabadtéri medence, valamint az épületet körülölelő korcsolyaösvény, amely az egyik teraszon korcsolyapályává bővül. A fürdőben több medence, szauna és pihenőhelyiség, valamint gyógyfürdő, fitneszközpont, bisztró, pizzéria és rendezvénytermek is találhatók. A termálfürdő kizárólag zöld árammal működik, fűtése pedig elsősorban geotermikus energiával és egy talajvízszivattyú segítségével történik.

Galtür Wandern Kleinzeinissee

Galtür, Kleinzeinissee (c) TVB Paznaun - Ischgl

TÚRA

Túraút függőhíddal (részletek)

Paznauni magaslati túraút. A 120 km-es Paznauner Höhenweg-en a túrázók felfedezik a Paznaun lenyűgöző hegyi panorámáját kilenc szakaszon. 120 kilométeres útvonal See-n keresztül Kappl és Ischgl-on keresztül Galtür-ig és vissza See-ig vezet. Az egyes szakaszok 7 és 22 kilométer között vannak. A magassági különbség 700 és 2000 méter között mozog. A távolság három és fél és kilenc és fél óra tiszta gyalogolási idő között van. Az út a buja alpesi réteken, a romantikus vörösfenyőerdőkön, a függőhidakon és a hűvös hegyi tavakon át vezet.

A Paznaun Höhenweg - Minden szakasz részletesen:

1. szakasz: kezdő szakasz (See- Ascherhütte): Nehézségi szint: közepes; Hossza: 12,5 kilométer; Magasság felfelé / lefelé: 1480/270 méter; Időtartam: 5,5 óra.

2. szakasz: Untertal (Ascherhütte - Kappl): Nehézségi szint: közepes; Hossz: 21,5 kilométer; Tengerszint feletti magasság: 920/2000 méter; Időtartam: 8 óra.

3. szakasz: Csempészek szakasza (Kappl - Ischgl): Nehézségi szint: közepes, hossza: 21 kilométer; Magasság felfelé / lefelé: 2000/1800 méter, időtartam: 9,5 óra.

4. szakasz: Obertaler álom szakasz (Ischgl - Galtür): Nehézségi szint: közepes; Tengerszint feletti magasság: 1800/1600 méter, időtartam: 7,5 óra, hossz: 16 kilométer

5. szakasz: Relaxációs szakasz (Galtür - Friedrichshafener Hütte): Nehézségi szint: közepes; Tengerszint feletti magasság: 850/250 méter, időtartam: 3,5 óra, hossza: 7 kilométer.

6. szakasz: Ludwig-Dürr-Weg (Friedrichshafener Hütte - Darmstädter Hütte): Nehézség: Nehéz; Magasság felfelé / lefelé: 1150/950 méter; Időtartam: 6,5 óra; Hossz: 10 kilométer

7. szakasz: Az Advokaten-Weg és Hoppe-Seyler-Weg (Darmstädter Hütte - Niederelbe Hütte): Nehézség: nehéz; Magasság felfelé / lefelé: 1000/1100 méter; Időtartam: 5,5 óra; Hossz: 9 kilométer.

8. szakasz: Kieler-Weg és Riffler-Weg (Niederelbe Hütte - Edmund Graf Hütte): Nehézségi szint: közepes; Tengerszint feletti magasság: 700/600 méter; Időtartam: 4,5 óra; Hossz: 9 kilométer.

9. szakasz: Király szakasz (Edmund Graf Hütte - Lásd): Nehézségi szint: közepes; Magasság felfelé / lefelé: 1150/2600 méter; Időtartam: 9,5 óra; Hossz: 22 kilométer.

FESZTIVÁL

Formen in Weiss, Ischgl

(c)TVB Paznaun - Ischgl)

„Formen in Weiß“ hószobor fesztivál. A fesztivált minden év januárjában rendezik meg. A szobrok a síszezon végéig, 2300 m magasban, Ischgl síterepén.

Ischgl, a klímasemleges síterep

A Silvrettaseilbahn AG-nek 1962-es alapítása óta célja, hogy hosszú távú megélhetést biztosítson az Ischgl és Paznaun területén élő embereknek. A vállalat most az éghajlatvédelem terén is irányt mutat. Az alpesi régióban a turizmussal együtt élő és a turizmusból élő emberek és vállalatok mozgalmának, a Vitalpinnak, valamint a ClimatePartner, az éghajlatvédelmi intézkedések vezető megoldásszállítójának a támogatásával a Silvrettaseilbahn AG megkapta a klímasemleges tanúsítványt az Ischgl síterep számára.

A 2019/2020-as tél óta a vállalat egy nemzetközileg elismert éghajlatvédelmi projekt és a völgyben zajló erdőtelepítési program révén kompenzálja a folyamatos síelés és vendéglátás során keletkező, elkerülhetetlen szén-dioxid-kibocsátást. Emellett fokozódtak a CO2-kibocsátás csökkentésére irányuló erőfeszítések is.

2021. január 1. óta a Silvrettaseilbahn AG az összes felvonót és ülőliftet, hegyi éttermet, hóágyút stb. 100 százalékban zöld árammal üzemelteti. A napenergia- és hővisszanyerő rendszerek évente mintegy 80 000 liter fűtőolajat takarítanak meg a vállalatnak. A pályakarbantartó gépek digitális hómélység-mérése lehetővé teszi, hogy csak ott hóágyúzzanak, ahol szükséges.

A völgyben az autóforgalom csökkentése érdekében a Silvrettaseilbahn AG társfinanszírozza a síbuszokat. Ezenkívül a vállalat a völgyben élő gazdáktól vásárolja a húst, ezzel is hozzájárulva a szállítási távolságok rövidítéséhez.

KORONAVÍRUS

Ischgl 2020 márciusában nem kívánt világhírre tett szert. A 10 ezer vendégággyal rendelkező, főleg a téli turizmusból virágzó faluban napok óta tisztában voltak vele, hogy a koronavírus elérte a települést, mégsem szóltak róla. A hallgatást a mohóság motiválta, azt akarták az ischgliek, hogy a vendégek a síszezon utolsó percéig maradjanak náluk, használják a sílifteken, élvezzék az éttermeket, látogassák a nekik működtetett drága üzleteket.

A fertőzés központja a hatalmas forgalmat bonyolító vendéglő, a Kitzloch volt, ahol a vidám vendégek egy jó nagy része úgynevezett beer-pongot játszott. Ebben a kocsmai játékban az emberek egy pingponglabdát lőnek ki a szájukból az ellenfél csapatának söröspoharába, amelybe ha az beleesik, ki kell inni. Eközben ugyanebben a bárban egy fertőzött pincér úgy szolgálta fel az italokat, hogy a tömegben egy síp folyamatos fújásával igyekezett utat vágni magának. Ez sok vendégnek annyira tetszett, hogy maguk is elkérték a fertőzött pincér sípját és fújták azt.

A gócpont a bárfiú volt, aki a hírek szerint már február végén belázasodott, s a felelőtlen nyitva tartás napjaiban vagy 15 embert fertőzött meg.

Az itt járt vendégek egész Európában elterjesztették a fertőzést: a járvány így eljutott Izlandra, Dániába, Norvégiába, Németországba. Izland fertőzött területnek minősítette Ischglt, miután kiderült, hogy az osztrák faluból hazaérkezett síelők fertőződtek meg. Norvégia tesztelésre szólította fel az éppen hazatérőket. Kiderült, hogy az 1198 norvég vírusgazdából 491-en Ausztriából jöttek haza, nagyrészük Ischglből. Dánia veszélyes övezetnek minősítette az alpesi települést, megtiltották, hogy oda repülőgépek közelítsenek.

A megmentett síszezon utolsó napján a központi kormány Ausztriában egész Tirolt karanténba helyezte, elrendelték a sípályák lezárását. Ischglben a szállodák elküldték a vendégeket és a hotel alkalmazottakat, akik még pár napot Innsbruckban voltak kénytelenek eltölteni, mire megfelelő utazási csatlakozáshoz jutottak, eközben javában terjesztették a fertőzést. Tartomány:Tirol
Település:Ischgl
GPS: 47° 0′ 43.28208″, 10° 17′ 28.73976″
Honlap: http://www.ischgl.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward