» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein

Távolsági túraútvonalak a Dachstein régióban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Schladming-Dachstein régió Ausztria közepén fekszik, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy kiindulási és érkezési pontja legyen a szélrózsa minden irányába vezető távolsági túrázásnak. Öt távolsági túraút ígér felejthetetlen élményt: a Dachstein körtúra, a Schladminger Tauern Magasút, a 100-as panorámaút, Gleccserektől a borokig, a Hemma Zarándokút.


Dachstein körtúra

A Dachstein körtúra (Dachstein Rundwanderweg) útvonala 121 km hosszú és Dachstein festői szépségét és sokféleségét tárja elénk. Az Alpok legszebb körtúrájaként tartják számon, és nyolc jól teljesíthető napi szakaszból áll.

Schladminger Tauern Magasút

A Schladminger Tauern magashegyi túraút (Schladminger Tauern Höhenweg) az egész Alpokat átszelő, 02-es jelű magashegyi túraútvonal egyik szakasza.

A túrázók nagyra értékelik a Schladminger Tauern geológiai adottságait, a hegyi növények és a vadon élő állatok biológiai sokféleségét, a környező hegyek különleges hangulatát és hatalmas vízkészletét. 7 nap alatt lehet eljutni a Tauern ösvényen a Sölktäler természetvédelmi parkig.

100-as panorámaút

A panorámaút (Dachstein-Tauern Panoramaweg 100) hét szakasza 700-1300 méter közti magasságban vezet végig a Schladming-Dachstein régión, ezért már májustól kezdve jól járhatóak.

Gleccserektől a borokig

Impozáns hegyek, természetvédelmi területek, történelmi kultúra, termálfürdők és a környék kulináris élvezetei – mindezek részese lehet a Dachsteintől a borvidékig ("Vom Gletscher zum Wein") húzódó gyalogtúra során.

Két útvonal közül lehet választani, amelyek mindegyike a Schladming-Dachstein régióból indul: az északi útvonal (536 km Radkersburg fürdőig) és a déli útvonal (363 km Leibnitzig). 

A teljes útvonal bebarangolása 2,5 hónapig tart, de megtehetjük, hogy akár 3-4 etaponként, vissza-visszatérve teljesítjük a teljes távot.

Hemma Zarándokút

A 186,6 km hosszú zarándokút az Admonti Apátságtól indul és hét szakaszra osztva jut el Gurkba, a dóm kriptájában eltemetett szent Hemmáig. A második szakasz a Schladming-Dachstein régió keleti felén vezet végig. Tartomány:Steiermark
Település:Schladming
GPS: 47° 23′ 38.35932″, 13° 41′ 10.07124″
Honlap: https://www.dachsteinrundwanderweg.at/de

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward