» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein

Schladming-Dachstein mászóösvényei és mászóparkjai


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Schladming-Dachstein régió mászóösvényei és mászóparkjai: 21 mászóösvény, Ausztria legmagasabb Vertical Drop-ja, 6 mászópark.


21 mászóösvény

Ausztria vezető mászóösvény régiója Stájerország legmagasabb hegyének déli oldalán terül el - a Dachstein hegységben. A Schladming-Dachstein régió 21 csodálatos mászóösvénye, az összes nehézségi fokban, minden hegyi sportoló szívét megdobogtatja.

Az idilli Silberklammban található közülük 3 völgyközeli, a "Hias", a "Rosina" és a "Siega".

A "Franzi" a Reiteralmon - az egyetlen mászóösvény a Schladminger Tauernben - és a Stoderzinken mászópark egészíti ki a Schladming-Dachstein régió sokoldalú kínálatát.

Gyerekek és fiatalok számára ideális kezdet a "Kalis mászópark" a Ramsauer Sattelberg lábánál, ahol belekóstolhatnak a mászás világába. A csúcs meghódítás után a visszaút sem szűkölködik élményekben. Erről a közeli Flying Fox gondoskodik.

Kihagyhatatlan mindazok számára, akik meg akarják hódítani a csúcsokat: a mászójogosítvány. Ennek a képzésnek a keretében Ramsau am Dachsteinből érkezett államilag engedélyezett hegyi vezetők ismertetik meg a hegymászás alapvető technikáit. A résztvevők sok fontos dolgot tanulnak meg a felszerelésről, biztonságról, a túrák tervezéséről és az időjárás megfigyeléséről.

175 évnyi mászóösvény történelem, Ausztria legmagasabb Vertical Drop-ja

Joggal nevezik Ramsau am Dachsteint a "mászóösvények hazájának": A keleti Alpok első mászóösvénye, a Friedrich Simony által kezdeményezett, ami a Dachstein csúcsára vezet, 2018-ben lesz 175 éves. A ramsaui Steiner testvérek, Franz és Irg (Georg) 1909-ben Franz és Irg (Georg) különösebb felszerelés nélkül, modern mászóeszközök híján, elsőként mászták meg a Dachstein hatalmas déli falát. Megszültetett a Steiner-Buam, az égi lovasok legendája.

A Dachstein mészköve tökéletes a mászáshoz. Ez a tény legalább olyan kedveltté teszi a Dachstein mászóösvényeit, mint a koruk. A többségüket csak néhány éve alakították ki, a legmodernebb szempontok szerint.

További plusz pont a könnyű elérhetőség a Dachstein kötélpályával. A Schladming-Dachstein régió mászóösvényeinek királya az 'Anna' és "Johann" mászóösvény kombinációja, a felkapaszkodás a Dachstein válltól a magas csúcsra. Ennek során közel 1200 m szintkülönbséget kell legyőzni - ez Ausztria legnagyobb Vertical Dropja.

Hat mászópark a kezdőknek és a profiknak

A Schladming-Dachstein régió sokoldalú mászóösvény kínálatát 6 mászópark egészíti ki, összesen 292 útvonallal, különféle nehézségi fokozatokban (3 és 10 között). Úgy a kezdők, mint a profik előtt sok lehetőséget nyitnak meg.

A régió legnagyobb és legkeletebbre fekvő mászóparkja - 184 útvonallal - a Burgstall mászópark Untergrimming bei Prüggben. A régi nyugati végében található a mászópark Frostauban, ami a jó elérhetőségével, rövid felkapaszkodással és kiváló sziklákkal tűnik ki.

Négy mászópark van a Dachstein hegységben: A "Türlspitz" mászópark különlegessége a könnyű megközelítés és a sok alacsonyabb nehézségi fokú útvonal. Az "Edelgriess" platói tapadásos mászásra és falmászásra kínálnak lehetőséget. A Dachstein egyik legszebb mászóparkja a "Zughalswand" jól kombinálható a Südwanshüttébe való betéréssel. A Dachstein déli falától az Alacsony és Magas Tauern hegyeiig nyújt pazar kilátást a "Scheiblingstein" mászópark.Tartomány:Steiermark
Település:Schladming
GPS: 47° 23′ 38.35932″, 13° 41′ 10.07124″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward