» Svájc

» Svájc » Graubünden

Alp Mora - természetes pezsgőfürdő az Alpokban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kristálytiszta, türkizkék víz a hó elolvadása után megtölti a majdnem 20 pezsgőfürdőt, és a nyári hónapokban úszni hív.


2100 méteres tengerszint feletti magasságú "fürdőkád" mindegyike egyedi, némelyik kör alakú és meglehetősen sekély, mások ellipszis alakúak és elég mélyek ahhoz, hogy fürödni lehessen bennük.

Vízzel töltött kerek kádak, amelyeket gyöngysorként fűznek össze - szokatlan látvány a Val Maliens patakjában. A Maliensbach évszázadok óta nagy köveket, homokot és kavicsot forgat saját tengelye körül, ugyanazon a helyen. A kőzet és a mészkő közötti állandó súrlódás az évek során természetes kádakat eredményezett.

A pezsgőfürdők a Flims Laax Falera régió legszebb és legkülönlegesebb természeti képződményei közé tartoznak.

Megközelítés: Trin és Bargis egyaránt lehetséges kiindulópont. A túra Bargisból és vissza kb. 6,5 órát vesz igénybe. Trin felől az Alp Moráig vezető túra körülbelül 3 órát vesz igénybe. De ha inkább nem szeretne sokat túrázni, vásárolhat egy engedélyt a Trin önkormányzatától, amellyel könnyedén vezetheti autóját az Alp Mora alá. Innen alig egy óra van a kádakig.Tartomány:Graubünden
Cím:Trin
GPS: 46° 49′ 44.56812″, 9° 21′ 42.31188″
Honlap: https://www.flimslaax.com/naturerlebnisse/alp-mora

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward