» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délkelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Oxford egy gyönyörű és történelmi város, amely számos érdekes és kulturális látványosságot kínál. A 12. századi tekintélyes egyetem mindig is világhírű várossá tette Oxfordot.


Az Oxfordi Egyetem a XII. század óta létezik. Ezzel a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyeteme. Oxford városképét az egyetem uralja, a karok és épületek szerte a városban találhatók.

A legizgalmasabb épületek a Christ Church College és katedrálisa, a Sheldonian Theatre és a Radcliffe Camera. Az egyetem fő könyvtára, a Bodleian Library legendás. 

A Bodleian Library és a Christ Church College a Harry Potter filmek forgatási helyszíneként szolgált.

Néhány tipp, hogy mit érdemes megnézni Oxfordban:

  1. Oxfordi Egyetem - Az egyetem több mint 40 kollégiumot és számos kulturális és történelmi látványosságot kínál, beleértve az egyetemi könyvtárat és a Sheldonian Theatre-t.

  2. Ashmolean Múzeum - A múzeum a világ egyik legrégebbi múzeuma, amely egyedülálló gyűjteményt kínál a régiségekről, a művészetről és az archeológiáról.

  3. Christ Church College - A kollégium a Harry Potter filmekben is szerepelt, és egyedülálló történelmi építészeti stílusa miatt is népszerű látványosság.

  4. Oxfordi Botanikus Kert - Az egyik legrégebbi botanikus kert az országban, több mint 6 000 növényfajjal.

  5. Oxfordi Művészeti Galéria - Az egyik legnagyobb művészeti galéria a régióban, amely a 16. századtól a kortárs művészetig számos kiállítást kínál.

  6. Bodleian Könyvtár - Az egyik legjelentősebb kutatási könyvtár a világon, amely több mint 13 millió dokumentumot őriz.

  7. Oxfordi Kastély - A kastély az Oxfordi Egyetem művészeti karának otthona, és különböző kiállításokat és eseményeket kínál.

Hallgatói élet Oxfordban

Akár diák vagy, akár nem, a nyári élet nagy része a folyókon vagy azok közelében zajlik. A város felfedezésének legjobb módja a vízről, egy csónakon. A velencei gondolákhoz hasonló lapos csónakok Oxford egyik nevezetessége.

A városközponttól sétatávolságra található a jellegzetes dél-angliai táj, amely sétára vagy tanulásra hív a friss levegőn. A Port Meadow egy kis ízelítőt kínál. A 30 hektáros terület vadlovaknak és különféle madaraknak ad otthont. Tartomány:Délkelet-Anglia
Cím:Oxford
GPS: 51° 45′ 7.24716″, -1° 15′ 28.25964″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward