» Svájc

» Svájc » Graubünden » Rajna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rheinschlucht Reichenau és Ilanz között fekszik. A Rajna-szurdok, más néven a Svájci Grand Canyon, az Alpok egyik leglátványosabb tája.


A Rajna Nyugat-Európa legfontosabb folyóinak egyike, hossza 1233 kilométer. A folyó Graubünden svájci kantonban két forráspatakból, a Felső- és Alsó-Rajnából ered, érinti Liechtensteint és Ausztriát, a Boden-tóba ömölve éri el Németországot, majd a német-svájci, később pedig a német-francia határon folytatja útját észak felé. A Ruhr-vidéket átszelve a folyó nyugat felé veszi az irányt, majd Hollandiában ömlik az Északi-tengerbe.

A közepesen nehéz körtúrának a kiindulási és végpontja Reichenau. Az útvonal a Vorderrhein mentén halad a vad Rajna-szurdokba, Trin Stationig. Itt egy 100 méteres függőhíd vezet át a Rajna felett. Egy rövid, meredek emelkedő után a kirándulók a Bonaduz-erdőn keresztül a Wackenau kilátóhoz sétálhatnak. Innen az útvonal Bonaduz felé, majd vissza Reichenauba vezet. A családok és a lassabban túrázók a Trin állomásról vonattal térhetnek vissza Reichenauba. A túra tizenkét kilométer hosszú, és körülbelül három és fél órát vesz igénybe.Tartomány:Graubünden
Település:Flims
Cím:Rheinschlucht
GPS: 46° 50′ 11.88528″, 9° 17′ 4.89228″
Honlap: https://www.flims.com/resort-erleben/natur/rheinschlucht

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward