» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Stubai


Értékeld Te is:

Stubai (1000-3210 méter): a hó birodalma. Ausztria legnagyobb gleccser-síterülete. Az ADAC síkalauz a legcsaládközpontúbb alpesi síterepnek megválasztotta meg. Azonban nyáron is tartogat meglepetéseket az ide látogató családoknak.


Stubaital outdoor élményeiről, nyáron is működő sípályáiról híres. Vad szépség és szelíd báj, zöldellő erdőségek és vakítóan hófehér hegycsúcsok határozzák meg a táj képét, ahol 80 gleccser és 103 háromezres hegycsúcs, napsütötte alpesi legelők és virágzó rétek, kristálytiszta vizű hegyi tavak és robajló vízesések várják az üdülővendégeket.

Stubaital települései: Fulpmes im Stubaital, Neustift im Stubaital, Mieders, Telfes im Stubaital, Schönberg im Stubaital, Milders, Krößbach, Volderau, Falbeson, Ranalt.

Az 1.750 és 3.120 méter közötti magasságban, Innsbruck kapui előtt a hóbiztonság októbertől júniusig garantált.

FELVONÓK

Stubaier Gletscherbahn (részletek)

Völgyállomás: Mutterbergalmon (1721 m) található, amelyet a Ranaltból induló 8 km hosszú Stubaier Hochalpenstraßen közelíthetünk meg. Innen indul a modern Eisgrat kabinos felvonó (3S-Eisgratbahn) és a Gamsgarten kabinos felvonó. A völgyállomás gondoskodik a vendégek legnagyobb kényelméről, fedett beszállórésszel, tágas feljáró rámpával és Ausztria legnagyobb önkiszolgáló sítárolójával.

Középállomás: Fernau 2300 m. Itt található a Dresdner Hütte, ahol a gyerekeket sziklamászás várja.
Innen folytatja útját az Eisgrat felvonó az Eisgrat hegyállomáshoz (2900 m) ill. a Gamsgarten felvonó a 2600 m magasan fekvő Eisseehez. A csúcson a vendégeket az Eisgrat önkiszolgáló étterem és egy exkluzív hagyományos kiszolgálású étterem várja az Eisgratnál. Az önkiszolgáló étterem, fenséges saját készítésű tésztaételekkel várja vendégeit (gyakorlatilag ez a világ legmagasabban fekvő tésztaüzeme).

Az Eisgrat hegyállomástól indul a Schaufeljochbahn a Schaufelspitzehez (3333 m). Itt található a "Top of Tyrol" csúcskilátó 360 fokos körpanorámával a Nagy Izidor hegygerincén található 3200 méter magasan. A látványos acélszerkezet lélegzetelállító panorámát kínál. A csúcsra törők pihenőhelyéül épült és 10 perc gyalogútra van a Schaufeljoch hegyi megállótól.

A látogatható Jégbarlangban megismerhetjük az örök jég birodalmát.

A kilátótól Audio Guide-val túrát tehetünk a csúcshoz (2 óra, 3 euró a kölcsönzési díj, a völgyállomásnál bérelhető, német nyelvű)

Itt található a Jochdohle étterem, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme.

Fulpmes-Schlick 2000 kabinos felvonó (részletek)

Középállomásnál (Mittelstation Froneben 1350 m). Túra a panorámatóhoz és élményút. A középállomás legújabb attrakciója a Stubai faházút. Az út babakocsival is járható, fahintaágyak, játékállomások színesítik a gyerek túrautat.

Hegyállomásnál (Bergstation Kreuzjoch 2136 m). Étterem játszótérrel, kilátó. Tanösvény a Schlickalmhoz, játékállomásokkal. Élményvilág a gyerekeknek a Schlickalmnál (1645 m). Alpesi növény- tanösvény. Alpin Erlebnispark: sziklamászás gyerekeknek is. Babakocsival is járható természeti tanösvény. Panorámaút a hegyállomástól a StubaiBlick kilátóplatformhoz: érdekessége, hogy a pihenőhelyeket stubaii művészek alkották fából, kőből és vasból.

StubaiBlick

 StubaiBlick (c) Österreich Werbung/Stubaier Gletscher/Andre Schönherr (Zillertalmagazin)

Neustift-Elfer Lifte (részletek)

Völgyállomás Neustift központjában található.

A kabinos felvonó az Agrar csúcsra viszi utasait, ahol a kilátóplatformról fantasztikus kilátás tárul a kirándulók elé. Újdonság a járható napóra. Hegyállomásnál panoráma étterem is van.

Két Singletrails a hegyen.

Mieders-Serlesbahnen (részletek)

Hegyállomás Koppeneck 1600 m. Étterem és bobpálya. Kilátóplatform. Vízi élményvilág a hegyállomásnál. A hegyen található Európa legmagasabban fekvő kolostora, amit egy kényelmes sétával érhetünk el (Kloster Maria Waldrast). A hegyről bobbbal is visszatérhetünk a völgybe (Sommerrodelbahn Serlesblitz).

KALAND

Szadadidőpark Telfesben.

Ragadozómadárpark röptetés-bemutatóval Telfesben.

Nyári bobpálya Miedersben (részletek).

Neustift, Issenangeralm: alpesi kaland játszótér boszorkányházzal, dínónyomokkal és sok izgalmas játékkal.

A Stubaitalban található WildeWasserPark bemutatja, hogyan használják fel az emberek a víz erejét, az ivóvizet, és hogyan alkalmazzák a vizet szabadidős célokra. A parkhoz tartozik a WildeWasserWeg, amelyet 4 nap alatt bejárhatunk. Az út része a Grawa vízesés (részletek) és Ruetz Katarakt körút (részletek).ERDEI KÖTÉLPÁLYA

 • Adventurepark Fulpmesban (részletek)
 • Naturhochseilgarten Neustiftben

SZIKLAMÁSZÁS GYEREKEKNEK

 • Sulzeunau Klettergarten (2196 m) Sulzenau Hüttenél (Neustift)
 • Dresdnerhütte a Stubai Gletscherbahn középállomásánál
 • Kletterpark Kreuzjoch (Alpin Erlebnispark,Schlick 2000 hegyállomásánál)

FÜRDÉS

 • Fürdőtó Neustiftben
 • Strand Miedersben
 • Fürdőtó Fulpmesben a szabadidőpark területén (részletek)
 • Erlebnisbad Stubay

Aki otthon is szeretné élvezni a Stubai-hangulatot, szuvenírként Stubai "gleccsertejet" vihet haza. A napozás utáni bőrápoló tej bőrnyugtató hatású és száz százalékban Stubaiból származó természetes anyagokat tartalmaz, pl. propoliszt, havasi gyopárt, valamint tejet.Tartomány:Tirol
Település:Fulpmes
GPS: 47° 9′ 8.10792″, 11° 20′ 54.25757″
Honlap: http://www.stubaier-gletscher.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward