» Magyarország

» Magyarország » Békés » Körös


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egy kirándulást mindenképpen megér a Fekete- és Fehér-Körös összefolyásánál fekvő Szanazug, ahol a vadregényes természeti környezet mellett békebeli vidéki életérzés – csárda, turistaházak, kemping, vízibicikli, teke- és teniszpálya, illetve autósmozi – várja a felfedezőket.


A Fekete- és Fehér-Körös összefolyásánál fekvő Szanazug az ökoturizmus paradicsoma. Kedvelt kiránduló- és fürdőhely hosszan elnyúló szabadstranddal, amelynek partjai árnyasak, ligetesek, folyói tiszta vizűek és sekélyek.

A fürdőzés mellett szinte bármilyen vízi járművet kipróbálhatunk, vízibiciklizni, vízisíelni, kajakozni, kenuzni, csónakázni és sétahajózni is lehet, a két part között pedig komppal közlekedhetünk. A vadregényes partok mentén víkendházak, csónakházak, csárdák és kempingek várják a vendégeket.

A Körösök és holtágaik tökéletesen alkalmasak vízitúrázásra, de Szanazug környékén kirándulni is érdemes. Megnézheti egy Árpád-kori földvár, Sámson várának maradványait, a közelben fekvő Mályvádi Őstölgyes pedig különleges növény- és vadállománnyal várja a túrázókat.

Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné 160 évvel ezelőtti szanazugi szemléjekor Békés megye nagyszabású népünnepéllyel köszöntötte a Körösköz fejlődését biztosító ármentesítést. A királynő ekkor ültetett emlékfákat, amelyek pusztulását látva a természetvédők az utolsó pillanatban szaporítással utódfákat neveltek. Tartomány:Békés
Település:Szanazug
GPS: 46° 41′ 45.7224″, 21° 16′ 3.23688″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward