» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:2016. augusztus 24-én pusztító erejű földrengés döntötte romba négy közép-olaszországi tartomány épületeit, melyek nagy részét azóta sem sikerült helyreállítani. Több mint háromszáz halálos áldozatot követelt.

A Richter-skála szerinti hatos erősségű földmozgás álmukban lepte meg a lakosokat. Az epicentrumot a valamivel több mint kétezer lakosú Amatrice, valamint az ennél is kisebb Accumoli és Arquata del Tronto közötti térségben mérték be. Az MTI helyszíni tudósítója falaikat veszített épületekről, földig rombolt településekről, kettétört országutakról számolt be. A földmozgás az egymással szomszédos Marche, Lazio, Umbria és Abruzzo tartományokban 140 önkormányzatot és mintegy 600 ezer lakost érintett. Életüket 303-an veszítették el, 388 volt a sérültek száma, 41 ezren veszítették el örökre otthonukat. Mintegy 80 ezer épület károsodott meg. Jelenleg is ötezer építkezési területen dolgoznak.

Az augusztusi földrengést újabb, 6,5-es erősségű követte október 30-án, Norciával az epicentrumban, majd 2017. január 18-án egy további, 5,4-es erősségű földrengést mértek, amelyben Amatrice addig megmenekült templomtornyai is összeomlottak.

Magyarország segítséget nyújtott a tolentinói Szent Szív-templom újjáépítésében 150 millió forinttal. A 2017 decemberében újraszentelt templom az egyik első épület volt, amelyet a földrengés övezetében újranyitottak.Tartomány:Lazio
Cím:Amatrice
GPS: 42° 37′ 45.25212″, 13° 17′ 21.0318″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward