» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hauser Kaibling az Enn-s völgy felett magasodó, a Schladminger Tauern Seilbahn felvonóval könnyen elérhető, füves hegycsúcs, gyönyörű panorámával és sok báránnyal.


A Schladming-i Tauern-felvonó május közepétől október közepéig minden nap 1.870 méter tengerszint feletti magasságba visz fel.

A Hauser Kaibling-i Tauern-felvonó közvetlenül Haus im Ennstal-ból indul. A felvonó naponta 08:00-tól 12:00-ig, ill. 13:00-tól 16:45-ig üzemel. 

Völgyállomás: Haus im Ennstal, 752 m

Hegyállomás: 1840 m, Hauser Kaibling 2015 m

Játszótér a hegyállomáson, 1800 m magasban. Mellette 360°-os panorámafoteles élménysziget, ahol ingyenes W-Lan elérés biztosított. A játszótér mellett indul a "Schafsinn"-körút, melynek különböző állomásain hasznos információkhoz juthatunk a pályagondozásról és a juhok alpesi legelőkön történő legeltetéséről. Kis szerencsével találkozhatunk a juhásszal és a több mint 800 juhból álló nyájjal. A rádióállomásnál pedig van egy báránykifutó.

Túraút a hegycsúcs körül, ill. a csúcskereszthez.

Kirándulást tehetünk a Moaralmseehez (1337 m). amely mint egy fekete gyöngyszem, úgy pihen a Moaralm-tó a Höchstein impozáns északi oldalának tövében

Minden év július utolsó vasárnapján rendezik meg az Stájer alpesi bárányfesztivált, amely egy családi fesztivál Ennstal-i bárányból készült kulináris ínyencségekkel. A Hauser-Kaibling területén élő 800 birkát egy hivatásos juhász és kutyái legeltetnek és őriznek. A Hauser-Kaibling gondosan renaturált sípályái gazdag nyári legelőt biztosítanak ezeknek az állatoknak. Ezzel fontos életteret biztosítanak az Ennstal birkának, ami sok értékes regionális élelmiszer alapjaként kapható a boltok kínálatában és a gasztronómiában. 

A Hauser Kaiblingon nyáron minden vasárnap, hétfőn, szerdán és csütörtökön üzemel a nyolcszemélyes kabinos felvonó és a Quattralpina négyszemélyes ülőfelvonó. Emellett a Hauser Kaibling családi programkínálata egy e-trial-parkkal, egy disc golfpályával (frizbi), egy gyermekek számára kialakított kalandösvénnyel, néhány további játszótérrel, valamint egy báránysimogatóval bővül.

A Hauser Kaibling-on és a környező hegyeken számos biciklis- és hegyi kerékpáros útvonal van. A Hauser Kaibling nagykabinos felvonóval a Schladming-Dachstein Sommercard tulajdonosok ingyen szállíthatják fel kerékpárjaikat a hegyre. A hegyállomástól induló Gumpental-kör (14 km, szinte szintkülönbség nélkül) ideális választás az élménybringásoknak és a gyermekes családoknak egyaránt. A Krummholz-kör (21 km), az Aich-kör (32 km), a Kaibling-kör (36 km) és az Öt-hegy-kör (61 km) garantáltan elnyeri a komolyabb túrákhoz szokott hegyikerékpárosok tetszését. A völgyállomáson található kerékpárkölcsönzőnek és a hegyen kialakított, ingyenesen használható töltőállomásoknak köszönhetően tökéletes körülmények várják az elektromos kerékpárral túrázókat is.

TÉLEN

Wollis Kids Park, Hauser Kaibling

A Schladming-Dachstein régióban található Hauser Kaibling 8 személyes kabinos felvonójának völgyállomásánál egy új attrakciót hoztak létre a gyermekek számára. A Wollis Kids Park a kezdő síelők és snowboardosok kiváló gyakorlóterepe. A park egy tányéros felvonóval, három mozgójárdával és kezdők számára is alkalmas lejtőkkel rendelkezik. A változatosságról játékok és különféle attrakciók gondoskodnak. Remek hely a felmelegedésre az AlmArenA, ahol ételek és italok is kaphatók.Tartomány:Steiermark
Település:Haus im Ennstal
Cím:8967 Haus im Ennstal
GPS: 47° 24′ 39.08016″, 13° 46′ 22.85976″
Honlap: http://www.sampl.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward