» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein

Kinderberg-Sattelberg: élményösvény


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A régió legkedveltebb családi kirándulóútjai közé tartozik Ramsauban az 1. Osztrák Természeti és környezeti tanösvény, a Sattelbergen. A 15 különféle természeti és környezeti témájú játszóállomás mellett ott a törpék parasztudvara, az erdei játszóház és a "Kis Ramsau-i Vízivilág" is. A Sattelberg lábánál, egy öreg malom mellett, található a három gyermek-mászóösvény kezdete. Idén egy negyedik ösvény kialakításával összekapcsolódnak és "Kali Mászóösvény-parkjává" épülnek ki.


A szórakozásról, izgalmakról és kalandokról ugyanis KALI, a Ramszaurusz gondoskodik. A természetbarát és gyerekeket kedvelő, zöld dinoszaurusz kabala mindig és mindenhová elkíséri az apróságokat. A gyerekeket "törpegazdaság", erdei játszóház, vízi világ, mászófal és kincskeresés is várja.

KALI különösen büszke saját Sattelbergjére (1.253 m), amely "Ramsaui gyermekhegyként" is ismert. Itt található ugyanis Ausztria első, kifejezetten gyerekek számára létrehozott 4 km hosszú természeti és környezetvédelmi tanösvénye, amely ráadásként a szülőknek és a nagyszülőknek is számtalan érdekességgel szolgál. 15 speciális állomás igyekszik felkelteni a gyerekek felfedező kedvét (pl."Kis Ramsaui Vízivilág"), illetve mutatja be megfelelő környezetben és játékos módon a természet történéseit.

Az élményhegy ezenkívül számtalan további kalandot is kínál az apróságoknak: törpe parasztgazdaság, amely "gyerek méretben" lett kialakítva. A Sattelberghüttét babakocsival a tanösvény bejáratától, egy lerövidített úton is elérhetjük.

A Sattelbergen egy gyerekeknek kialakított via ferrata útvonal is várja a bátor vállalkozókat.

Valamivel könnyebbek, de semmivel sem unalmasabbak a különböző gyerek- és családi túraútvonalakon tett kirándulások, amelyek babakocsival is bejárhatók.

A gyerekek egy igazi kincskereső túrának megfelelően KALI túramappát kapnak a turisztikai hivatalban, amelyben a kincs keresésére szolgáló térképek találhatóak. Ez után nincs más hátra, mint összegyűjteni mind a 9 állomás "kincsét" (pecsétek) és közben KALI nyomában járva különleges élményekkel gazdagodni: megismerni Blökit, a juhot, Blubbot, a halat vagy Kreischt, a szamarat. A sikeres túra után a mind a 9 pecsétet összegyűjtő gyermekek egy KALI túrakitűzőt és egy KALI oklevelet kapnak ajándékba.

A Ramsau am Dachstein gyerekklub nyáron hetente öt alkalommal várja a gyermekeket izgalmas kalandokkal, mint például kalandtúrázás, látogatás egy alpesi gazdaságnál, pónilovaglás, mormota szafari, fürdőzés és pancsolás vagy Ramszaurusz gyermekünnep.Tartomány:Steiermark
Település:Ramsau am Dachstein
Cím:Ramsau am Dachstein
GPS: 47° 25′ 16.536″, 13° 39′ 15.804″
Honlap: http://www.ramsau.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward