» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Schladming-Dachstein régióban található Donnersbachwald felvonójának hegyállomásánál turizmus innovációs díjjal kitüntetett attrakciók várják a gyerekeket.


1820 méteres magasságban található Riesneralm csúcs-élményei: „tierHOLZpark“, „HochSEEsitz“ és „Gipfelbad anno dazumal“. Ezeket az "UNIVERSUM" kiállítás, az "'Európai mezítlábas csúcsösvény", a "KRISPINI gyermek kincskereső", egy "Gyógynövény tanösvény" és két "Squarechair" egészíti ki.

RIESNERALM BERGBAHN

Völgyállomás: Donnersbachwald, 690 m

Hegyállomás: Riesneralm (1592 m), Hochsitz csúcs (1.820 m)

NYÁRON

tierHOLZpark

Óriási (3-4 m) fából faragott állat szobrok. Mindegyik belsejében egy játszóhüttét találnak a gyerekek.

1. Európai mezítlábas túraútvonal

Az európai alpesi régióban egyedülálló dologgal csalogatja a Riesneralm a természet és a hegyek szerelmeseit a csúcsok közé. Mezítláb kitapogatni és érezni a hegyet nem mondható a túrázás leghagyományosabb módjának. Annál izgalmasabb új utakat nyit ez az egyedülálló módszer érzékeink számára. Fenyőtoboz, faapríték, fakéreg, sár- és földvályúk, gránitlapok és patakhordalék, fa minden variációban vagy a természetes alpesi talaj. Ebben az útvonalban "minden benne van". Jóleső lábmasszázs és az érzékek inspirálása összesen 18 állomáson. Az útvonal Hochsitztől vezet kb. 700 méteren keresztül, nem túl meredek szerpentineken át közvetlenül a Riesner-Krispen csúcsáig, 1922 m magasságba.

Kincskeresés Krispinivel, a Riesneralm szellemével, aki a kincsesládikája kódját elveszítette.

A gyerekek segítségét kéri a kereséshez. A turistaút mentén Berghoftól Hochsitzig 9 állomás várja a kicsiket egy-egy rejtvénnyel. Ha megvan mind a 9 megoldás és teljes a kincskeresőtérkép, a kapott számkombinációkkal kinyílik a Hochsitzen található kincsesláda, és természetesen mindenki jutalomban részesül.

Gyógynövény-tanösvény. A rövid útvonal mentén a két felvonó között húzódik a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló gyógynövényeket megismertető tanösvény is.

Universum Riesneralm a Berghof területén. Zseniális kiállítás az alpesi állatok világáról!

„Régimódi fürdőzés”a Riesneralmon

A kristálytiszta vizet már az 1950-es években is igen nagyra értékelték a nyári üdülővendégek. Akkoriban stájer Donnersbachwald közepén volt egy kis szabadtéri fürdő, amelyet sűrű fakerítéssel óvtak a kíváncsi szemek elől. Ez az egykori szabadtéri fürdő inspirálta, hogy egy, az egész alpesi térségben egyedülálló fürdőt építsenek: 1820 m magasban, közvetlenül a felvonó hegyállomása mellett épül a különleges „régimódi hegyi fürdő”, amelynek a 2016-os nyári szezon elejére készült el. A fürdő vízfelülete 8x6 méteres, a leggyakrabban használt építőelem pedig a fa. Kívülről cirbolyafenyő borítja a medencét, belülről pedig fenyővel vették körbe a betonmagot. A hegycsúcson történő fürdőzésre hűvösebb napokon is lehetőség nyílik, mivel a vizet melegítik, a széltől pedig üvegfalak óvnak. Az üvegfalaknak köszönhetően a fürdőzők lélegzetelállító 360°-os panorámában gyönyörködhetnek. A fürdőt a Riesneralm felvonókkal lehet megközelíteni.

2017-ben a különleges alpesi fürdő újabb attrakcióval bővíti kínálatát: ezentúl péntekenként egészen naplementéig élvezhetik a fürdő szolgáltatásait a vendégek, és a jótékony hatású Tauern-vízben ücsörögve csodálhatják, amint a lemenő nap sugarai vörösre festik a környező hegycsúcsokat. A hegycsúcsfürdő a hűvösebb napokon is tökéletes választás, mivel fűtött a vize (vízhőmérséklet: 26 Celsius fok), a fürdő körül található üvegfalak pedig megvédik a fürdőzőket a széltől. Kulináris ráadásként pedig pénteken 18.00 órától faszénen sült steaket kínálnak a hegycsúcsfürdő közvetlen szomszédságában található Hochsitz teraszon.

Ausztria 1. E-Enduro Bikeparkja a Riesneralmon

2017 nyarától az adrenalinfüggők 80 km/órával száguldhatnak sziklákon és erdőben az E-Enduro Bikeparkban, Grimming-Donnersbachtalban. A sebességimádók a Riesneralm lábánál tehetik meg köreiket az összesen 4,3 km hosszú változatos pályán. A különböző nehézségi fokozatok között mindenki átélheti a Flow-élményt. Gyerekeknek és kezdőknek a Kidstrail kínálja legjobb körülményeket. A speciális E-Enduro bringákat 5 éves kortól a Riesneralm völgyállomásánál lehet kibérelni a Sport Scherznél. Tehát: felszállás, gázadás és a kerékpározás élményének újra definiálása.

TÉLEN

A Riesneralmon létrehozták Ausztria "első sípályarendszerét gyermekeknek", valamint itt található az ország leghosszabb szállítószalagja is, amelyen a legkisebbek egyszerűen, biztonságosan és kényelmesen juthatnak fel a domb tetejére. Ezenkívül hullámpálya, élménypálya stb. gondoskodik róla, hogy a gyermekek igazán jól érezzék magukat.Tartomány:Steiermark
Cím:Donnersbachwald
GPS: 47° 23′ 3.30432″, 14° 7′ 1.2558″
Honlap: http://www.riesneralm.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward