» Franciaország

» Franciaország » Occitanie


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tengerpart közelében fekvő Montpellier-t Franciaország legélhetőbb városaként tartják számon.


Tour de la Babote

A Tour de la Babote egy óratorony Montpellier történelmi negyedében. A tornyot a 18. században, XIV. Lajos uralkodása idején építették. A város egyik legjelentősebb nevezetessége, és eredetileg csillagászati megfigyelésekre szolgáló obszervatóriumként szolgált, ezért jelenleg az amatőr csillagászok dél-franciaországi egyesületének tulajdonában van.

Diadalív

A Diadalív Montpellier központjának bejárata.

Montpellier Diadalíve fenséges bejáratot képez a történelmi városközpontba, és a másik irányban a Promenade du Peyrou-ra nyílik kilátás. A Diadalív nemcsak klasszicista építészetének köszönhetően különösen szép, de az oszlopokon található domborművek Napóleon korának csatáiról és győzelmeiről is megemlékeznek. Utazóként biztosan elhalad majd e látványosság mellett, ha Montpellier központjába megy.

Château d'Eau du Peyrou

A városközpont felől a Diadalíven keresztül haladva a Promenade du Peyrou sétányra érkezünk, amelyet a helyiek gyakran használnak találkozóhelyként vagy bolhapiacok helyszínéül. A nagy, finom kavicsos homokos területen található egy XIV. Lajos lovon ülő szobor, valamint egy sekély medence a híres montpellier-i víztoronnyal. A víztorony a Château d'Eau du Peyrou nevet viseli, és egykor a város vízellátását szolgálta.

Aqueduc Saint-Clément

Az Aqueduc Saint-Clément egy lenyűgöző történelmi vízvezeték Montpellier-ben, amelyet egykor a víztoronnyal együtt használtak a vízellátáshoz. Különösen naplementekor csodálatos kilátás nyílik a turistákra, és remek fotókat készíthetnek a hosszú hídról. Esténként a boltíveket színes megvilágításba helyezik, ami még jobban kiemeli az oszlopokat.

L'Écusson kerület

Az eddig említett montpellier-i látnivalók egy része a történelmi L'Écusson negyedben található - de maga a negyed is ugyanúgy érdemes megnézni. Színes zászlók lógnak a levegőben, butikok bújnak meg minden sarkon, és kis fagylaltozók kínálnak finom fagylaltot. Különösen a L'Escalier Arc-en-Ciel Belvédère sikátor színes és élettel teli. Ha felsétálunk a lépcsőn, egy olyan helyre jutunk, ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra. Természetesen ezt a színes lépcsőházat gyakran használják fotóhelyként is.

A kerületben az épületek falain lenyűgöző falfestményeket is láthatsz. L'Écusson a pezsgő művészeti és kulturális életéről ismert, ami azt jelenti, hogy számos épületben művészeti galériák, műtermek és kézművesboltok találhatók.

A művészet szerelmeseinek erősen ajánlott egy séta az utcákon - mert nem lehet elég falfestményt felfedezni.

Montpellier katedrálisa

A Montpellier-i katedrális kívülről nagyon lenyűgözőnek tűnik.

Egy másik látnivaló a Saint-Pierre katedrális - ez egy lenyűgöző gótikus épület Montpellier szívében. Impozáns homlokzatával és tornyaival mindenképpen megér egy látogatást. A katedrális belsejében csodálatos vallási műalkotások találhatók.

Antigoné komplexum

A történelmi "Fontaine Thessalie" szökőkút szintén az Antigone negyedben található. A szökőkút központi szobra Athénét, a bölcsesség istennőjét ábrázolja.

Egy másik hely, amelyet különösen az építészet rajongóinak érdemes megnézni, az Antigone komplexum, amelynek modern épületei klasszikus oszlopokkal és boltívekkel díszítettek. A területen található egy nagy bevásárlóközpont, de számos étterem, valamint irodaházak és lakások is.

Place de l'Europe

A Montpellier-i regionális tanács üvegépülete úgy néz ki, mint egy modern diadalív

A Place de l'Europe egy modern tér az Antigone negyedben, ahonnan a Lez folyó mögötti Regionális Tanács épületére nyílik kilátás. A regionális tanács épülete szintén jól ismert látványosság Montpellier-ben, hiszen üveghomlokzata nagyon impozáns. A Place de l'Europe-ot egyébként egy hatalmas, félkör alakban elrendezett házakból álló komplexum veszi körül. A lenyűgöző építészet belsejében lakások vannak, így csak kívülről lehet látni.

L'Arbre Blanc

A L'Arbre Blanc egy fák tetejére emlékeztet.

A L'Arbre Blanc egy látványos lakóépület, amely 2017-ben készült el. Az épületet Sou Fujimoto japán építész tervezte. Fehér betonból készült, és egy fára emlékeztet, mivel az erkélyek levelekként vannak elrendezve. Az innovatív építészetnek köszönhetően az épület mindenképpen kihagyhatatlan látványosság Montpellier-ben.

Marché du Lez

A Marché du Lez egy menő piac, amely egy korábbi ipari területen, a Lez folyó partján található. A piacon vintage üzletek, dizájnerboltok, számos étterem és művészeti galéria keveréke várja a vásárlókat. A nyári melegben a szabadban ülhetsz és pihenhetsz a food truckok előtt, és falatozhatsz, vagy kimehetsz a tetőteraszra, és koktélokat ihatsz. Hihetetlenül finom házi készítésű sült krumplit ettem a Marché du Lez-ben, nagyon ajánlott!

Place de la Comédie

A Place de la Comédie Montpellier központi tere. Nemcsak a számos kávézójáról, hanem az impozáns operaházról és az úgynevezett "Három grácia" szökőkútról is ismert. A teret számos üzlet veszi körül, ezért az utazók megpihenhetnek, élvezhetik a hangulatot és sétálhatnak egyet.

MoCo

A MoCo (a Montpellier Contemporain rövidítése), amely a kortárs művészetek új központja, Montpellier szívében, a Montcalm városi palotában nyitotta meg kapuit 2019 nyarán. A Panacée-val, a kortárs művészetek múzeumával és a Montpellier-I École Nationale Supérieure des Beaux-Arts-al (Nemzeti Képzőművészeti Főiskola) együtt a projekt célja a város átalakulási lehetőségeinek feltárása a művészetek által.

Seaquarium

A Seaquarium egy hatalmas akvárium, amely változatos medencéivel hatalmas élményt kínál a látogatóknak (részletek)

 



Tartomány:Occitanie
Település:Montpellier
GPS: 43° 36′ 40.47192″, 3° 52′ 36.24132″
Honlap: https://www.montpellier-france.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward