» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tannheimertal a legszebb magaslati völgy Európában. A Németországba vezető csempészösvény nemcsak a gyerekek számára izgalmas kaland!


Tannheimertal Németország határán fekszik, gyönyörű környezetben. Tannheim-völgyet 2019-ben Ausztria legszebb túraterületének választották.

Települései: Tannheim, Schattwald, Grän, Jungholz, Zöblen, Nesselwängle.

Jungholz

Jogilag nem számít exklávénak, mivel egy pár méter széles sáv köti össze Ausztriával. De mivel ez a sáv egy 1636 méteres hegyen vezet át (Sorgschrofen hegycsúcs 1636 méter magas orma), Jungholz csak Németországon keresztül megközelíthető. Bajorország és Tirol tartomány határvonala gyakorlatilag körbeveszi a települést. Dél felé az osztrák oldalon Schattwald településsel áll összeköttetésben. Nyugatról a bajorországi Bad Hindelang, északról Wertach, keletről Pfronten veszik körül. A helyiek azt a szlogent használják, hogy "egy darabka Tirol Allgäuban". 

A helyzet oka egyszerűen egy 1342-es ingatlan adásvételi szerződés, amiben egy tiroli úr megvette és tiroli területeihez csatolta Jungholzot, amit egy 1844-es határszerződés is szentesített. 

NYÁRI FELVONÓK

  • Neunerköpfle 8 személyes kabinos felvonó. Völgyállomás: Tannheim. Hegyállomás: 9 élmény túraút.
  • Wannenjoch 3 üléses libegő. Völgyállomás: Schattwald. Hegyállomás: Csempészösvény.
  • Nesselwängle-Krinnenalpe. Völgyállomás: Nesselwängle, itt játszótér.
  • Grän - Füssener Jöchle. 8 személyes kabinos felvonó. Völgyállomás: Grän. Hegyállomás: Gamskopf, 1870 m. Kilátó.

TÚRA

Vilsalpsee: A Tannheimer Talban található Vilsalpsee egy festői szépségű hegyi tó és népszerű kirándulóhely az osztrák Alpokban. Fenséges csúcsokkal és alpesi rétekkel körülvéve, idilli hátteret kínál a természet szerelmeseinek és túrázóknak. Babakocsival is járható túraút Tannheimből a tóhoz és a természetvédelem alatt álló tó körül.

9 élmény túraút: 11 játék állomás informál a környező hegyekről és élővilágáról. Itt található az Alpok legnagyobb "hegycsúcs könyve": 3 méter hosszú és 2,3 méter széles. Az út a Neunerköpfle felvonó hegyállomásától indul és kb. 1-1,5 óra alatt járható be.

Csempészösvény/Schmugglersteig A túraút Tirolból Bajorországba vezet. Hajdan az az ösvény, amelyen csempészek jártak-keltek sót és egyéb árut csempészve, ma gyerekek számára igazi kaland. (részletek)

FÜRDÉS

Haldensee. Tóparton játszótér. A Haldensee elsőosztályú vízminőségével tűnik ki. A nyugati parton található a Tannheimer Tal ingyenesen látogatható szabadstrandja napenergiával melegített medencékkel, óriáscsúszdával és nagy napozóréttel közvetlenül a tó partján. A keleti parton, Hallerben a natúrstrandok kedvelői élvezhetik a fürdőzés örömeit. Csónakot és vízibiciklit a strand kávézójánál bérelhetünk.

A festői Haldensee nem csak nyáron inspirálja a fiatalokat és az idősebbeket. Ez az egyetlen tó Tirolban, amely téli túraútvonalakat kínál a befagyott jégfelületen.

Vilsalpsee. Tirol egyik legszebb hegyi tava, természetvédelem alatt áll. A fürdés megengedett és ingyenes, azonban a tó vize nagyon hideg, legtöbbször nem éri el a 17 fokot.

Strand Jungholzban, játszótér.

KALAND

Erdei kötélpálya: Nesselwängle, a felvonó völgyállomásán

KNEIPP-ÉLMÉNYEK

Kneipp-medencék többek között: Jungholz (Höhenweg), Schattwald (Wannenjochbahn völgyállomása), Tannheim - Zöblen (a Höfer See-hez vezető túraúton). Kneipp-medence Gränben a nagy játszótéren.

SZÁNKÓPÁLYÁK TÉLEN

Tannheimer Talban 50 kilométernyi sípálya várja a családokat 1100 és 1800 méter között. Az egyes síterepek között egy síbusz közlekedik, amelyet a Tannheimer Tal vendégei ingyenesen használhatnak. A síbusszal érhetőek el a szánkópályák is, mint például a 3,6 kilométer hosszú szánkópálya Nesselwängle-ben. A Haldensee-ben található szánkópálya minden nap 22.00 óráig tart nyitva és ki van világítva.Tartomány:Tirol
Település:Tannheim
Cím:6675 Tannheim
GPS: 47° 29′ 59.3286″, 10° 30′ 58.09464″
Honlap: http://www.tannheimertal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward