» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Értékeld Te is:

Az Untersbergre (1853 m) közlekedő függesztett kötélvasút. A felvonó Salzburg közelében található.


A mondák szerint maga Nagy Károly alussza álmát a hegy gyomrában, asztalra borulva. Szakálla pedig egyre csak nő, már többször körbeéri az asztalt. A hegy belseje valóban rengeteg barlangot rejt. A monda szerint törpék és mindenféle különös lények lakják, sőt a törpék alagutakon járnak le a salzburgi dómba. Aki adventkor egy órával korábban megy a rorátéra, tanúja lehet, hogy nagymisét tartanak. Legalábbis így szól a fáma.

A festői Salzburg látképét meghatározó, körülbelül 2000 méter magas Untersberg-hegyre 1961 óta lehet kötélpálya segítségével feljutni. Mivel a hegyvonulat az osztrák-bajor(német) határvonalon fekszik, a felső végállomástól csak pár perc séta az országhatár.

A hegy túloldalán a lélegzetelállító berchtesgadeni és obersalzbergi táj tárul elénk, amely Ausztriába szó szerint beékelődve fekszik. A másik - kötélpálya felőli - oldalon Salzburgot és a környező településeket vehetjük szemügyre, szép idő esetén.

Noha a hegy "csupán" kétezer méter magas, ugyanakkor zord letörésekkel is tarkított, amely a kötélpálya útját eléggé látványossá teszi. A völgyállomás Grödig településhez tartozó, St. Leonhard-ban található (456 m). A felső végállomás egészen pontosan 1776 méteren található, innen még egy kis könnyed kirándulás és elérjük a legmagasabb ponton álló, jellegzetes hegyi-keresztet.

Völgyállomás: 456 m, hegyi állomás: 1776 m, magasságkülönbség: 1320 m.
2 kabin 50 - 50 főnek, menetidő kb. 10 perc.

Hegyállomás: Nagyszerű panoráma, hegyi étterem, nyugágykölcsönzés.
A felvonó hegyi állomásán a Geireck (1805 m) és a Salzburger Hochthron (1856 m) csúcsokat láthatjuk. Panoráma étterem.Tartomány:Salzburg
Település:Gartenau
Cím:5083 Gartenau-St. Leonhard, Dr. Friedrich-Oedl-Weg
GPS: 47° 43′ 32.5763″, 13° 2′ 31.60788″
Honlap: http://www.untersbergbahn.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward