» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az állatkert 14 hektár területen terül el, ahol honos és egzotikus állatokat láthatunk.


Salzburgi Állatkert

A Salzburgi Állatkert legfőbb jellemzője, hogy számtalan hazai és egzotikus származású lakóját természetes életkörülményei közt mutatja be a látogatóknak. Az állatkert fekvése is különleges, a szépséges hellbrunni tájba csodálatosan harmonikusan illeszkednek az állatok által benépesített terek. Az egyes élőhely-egységeket úgy alakították ki, hogy az érdeklődők együtt tanulmányozhassák az adott földrajzi térség flórájának és faunájának képviselőit. Az állatok kifutóinak építésénél mindenekelőtt a lakók igényeit vették figyelembe és a lehető legtöbb természetes anyagot használták. Egyes helyeken több rokon, vagy a természetben együtt élő állatfaj közösségei figyelhetők meg egymás közelében.

Az "Afrika-Szavanna" elnevezésű területen például széles szájú orrszarvúak sétálnak antilopok és gyöngytyúkok társaságában. Egy másik kertrész Amerika növényeit vonultatja fel, egy további pedig az eurázsiai térség néhány jellegzetes állatát (medvéket és hiúzokat, zergéket, mormotákat és vidrákat).

A hellbrunni kirándulás kicsiknek és nagyoknak egyaránt sok új és érdekes információval szolgál számos állatfajról, jól ismert honi és más kontinensekről érkezett élőlényről. Aki állatkerti látogatásra adja a fejét, ne fukarkodjon az idővel, a hatalmas területet nem lehet gyorsan bejárni és kár is lenne sietni: a világ közelebbi és távolabbi szegleteit bemutató park rengeteg szép élményt tartogat!

Az állatkert a Hellbrunni kastély közelében található.Tartomány:Salzburg
Település:Anif
Cím:5081 Anif bei Salzburg, Anifer Landesstraße 1
GPS: 47° 45′ 25.76293″, 13° 3′ 50.82275″
Honlap: http://www.salzburg-zoo.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward