» Ausztria

» Ausztria » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sítúrázás reneszánszát éli – Karintiában több mint 160 hivatalos túra található.


Ezek között különlegesség a Nockberge Trail, amely öt síterepet, a Katschberget, az Innerkremset, a Turracher Höhét, a Falkertet és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterületet köti össze egymással.

A Nockberge Trail Ausztria első online foglalható sítúraösvénye, amelyen bárhol, bármikor, bárkivel útnak indulhatnak a vendégek. A trail elsősorban olyan sítúrázóknak ajánlott, akik kényelmes, de gyakorlott és jó erőnlétű sítúrázók, és kerülik a magashegyi szakaszokat. Az 5 napos túra egy-egy szakaszára legfeljebb 6 órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken felvonókkal is utazhatnak a sítúrázók, ezért minden szakaszon ki lehet váltani némi szintkülönbséget.

Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge Trailen – más többnapos sítúrákkal ellentétben – nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő Alpok–Adria konyhát kínáló, színvonalas (wellness)hotelekben éjszakázhatnak a túrázók.

A téli üdülőhelyeken, valamint a sípályák mentén számos fogadó, étterem és hütte várja a síelőket. Sok helyen jellegzetes karintiai finomságokkal kényeztetik a vendégeket és számos vendéglátó csatlakozott már a slow food kezdeményezéshez is. Karintia csaknem valamennyi szegletében rábukkanhatunk valamilyen gasztronómiai különlegességre.

A karintiai Alpok–Adria konyha jellemzője az is, hogy a környékbeli friss alapanyagokat párosítja a régi főzési hagyományokkal. Emellett fontos szempont, hogy növeljék a tudatosságot a regionális termékek és a fenntarthatóság iránt, valamint megőrizzék a különféle régiók kulináris sajátosságainak sokszínűségét.

A karintiai konyha specialitásai közé tartozik a Kärntner Kasnudel (töltött tésztatáska), a karintiai tavi pisztráng, a fatányéros uzsonna (többek között galtali sonkával és sajttal), a helyi vadspecialitások, a glockner-bárány, a biolúd, a lesachtali parasztkenyér (UNESCO világörökség), az aszalt körtés tészta mézes vajjal, valamint a Reindling, amely egy kelttésztából készült kuglóf cukorral és fahéjjal – és végül, de nem utolsó sorban a házi készítésű cirbolyasnapsz.Tartomány:Karintia
Település:Bad Kleinkirchheim
GPS: 46° 48′ 51.91704″, 13° 47′ 54.09564″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward