» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Frissen ropogó hó és csendes téli táj: téli túrázás a Bécsi Alpokban. Varázslatos panoráma, friss levegő, mindent elárasztó nyugalom: ki festői téli környezetben egy kis mozgásra vágyik, az a Bécsi Alpokban csodálatos téli és hótalpas túraútvonalakat talál.


A kirándulás kényelméhez hozzájárul, hogy a közelben mindig találunk egy alpesi hüttét, egy hegyi vendéglőt vagy egy barátságos szállodát.

Feltöltődni és új élményekkel gazdagodni: a téli túrázás a legegészségesebb téli sportok egyike, mely a mozgáson kívül balzsam a léleknek is. Ha megfelelő mennyiségű porhó fekszik a hegyekben, a legjobb rögtön felcsatolni a hótalpakat és egy túra során felfedezni az érintetlen természetet. A karbantartott téli túraútvonalakon akár egyedül, akár társaságban vagy túravezetővel is elindulhatunk.

A Semmeringen, a Hohe Wandon, a Wechsel hegységben és a Schneebergen is felcsatolhatjuk a hótalpat, ahol gyönyörű tájak és kilátások várják a téli túrázókat. Nem véletlenül nevezik a Bécsi Alpokat a „kilátások paradicsomának”. A téli túrázáshoz nem kell egyéb, mint egy pár megfelelő téli lábbeli és az időjárásnak megfelelő ruházat, hiszen karbantartott és ápolt útvonalakon vezet a túra. Hasznos lehet még egy pár túrabot is. Íme, néhány különösen látványos téli túraútvonal:

Rax hegység – A téli túrázás netovábbja

A hótalpas túrázás legtökéletesebb helyszíne a Rax hegység: behavazott alpesi legelők, gyönyörű kilátás és friss téli hegyi levegő várják a téli táj szerelmeseit. A hegymenet különösen kényelmes, hiszen a Rax-felvonóval kevesebb, mint nyolc perc alatt érhetünk fel 1540 méter magasra. Kezdők is nekivághatnak a hegyi állomásánál található Berggasthof vendéglőtől induló hótalpas túraútvonalnak, mely jelzett úton a Gatterlkreuz kereszt érintésével egészen az Ottohaus menedékházig vezet 1700 méter magasra. Aki tapasztaltabb, az ennél messzebb is merészkedhet, egészen a Seehütteig, mely erőnléttől és tempótól függően további egy-két óra túrázást jelent.

Közvetlenül a felvonónál, a Scharfeggers Raxalpen-Resortban olcsón kölcsönözhetők hótalpak és botok, valamint vezetett túrákat is foglalhatunk itt.

Semmering

Varázslatos kilátások és történelmi helyszínek: az ún. Zauberblick-Runde az UNESCO Világörökséghez tartozó Semmering vasútvonal mentén a legszebb kilátókhoz vezet el. Ahova egykoron a bécsi arisztokrácia járt üdülni, ott manapság a Semmering hágón át a 20-Schilling-Blick és utána a Doppelreiteraussichtswarte kilátókhoz túrázhatunk. Útközben újra és újra varázslatos kilátás tárul elénk a Semmering vasútvonalra. Visszafelé pedig megcsodálhatjuk Semmering történelmi villáit és a Südbahnhotel épületét.

Hohe Wand

Téli túrák a felhők felett: Amikor a völgyre sűrű ködfelhő száll le, olyankor a Hohe Wandon többnyire szikrázó a napsütés. A fennsíkon dimbes-dombos erdőkön keresztül vezet téli túránk a Natúrpark központjához, ahol számos látnivaló, egy vadaspark és a látványos Skywalk kilátóterasz várja a látogatókat. Innen messze ellátunk a ködös völgybe, ahol kicsi szigetekként ágaskodnak ki a napfényben úszó hegycsúcsok. A túra legideálisabb kiindulópontja a Gasthof Postl vendéglő.

Púpos Világ

Túrázni és elmélkedni: Bad Schönau központjából indulunk és a Zöbernbach patak mentén kb. egy óra túrázás után érjük el Krumbach települését és az ott található skanzent. A karbantartott túraútvonalon hét tábla mellett haladunk el, melyek mindegyike egy-egy elgondolkodtató szöveget tartalmaz Ernst Ferstl, alsó-ausztriai író tollából. A szállások közül érdemes a Krumbacherhof túrahotelt választani, melynek tulajdonosai nemcsak lelkes természetjárók, hanem szívesen adnak túratippeket is. A szálloda az ún. Púpos Világ festőien lankás régiójában található.

A Wechsel-hegység

Túralehetőségek Mönichkirchen és Kirchberg között: amennyiben tapasztalt és hozzáértő túravezetővel szeretnénk nekivágni téli kirándulásunknak, nyugodtan forduljunk Konrad Rieglerhez, aki „menj, amerre a hó hív” mottóval Mönichkirchen és Kirchberg között kínál túravezetést németül. A részvevők erőnlétének és az időjárási feltételeknek megfelelő túrák a Wechsel alpesi legelőin haladnak végig.

Családbarát túralehetőségek közül is választhatunk: egy gyerekekkel is bejárható körtúra Kirchberg am Wechsel főteréről indul, mely során páratlan kilátás nyílik a Wechsel-hegység, a Rax és a Schneeberg vonulataira. Elsőként elhaladunk egy kolostor mellett, majd a kálváriadombon át a Kernstockwarte kilátó felé vesszük az irányt. Ott csodás körpanorámában lesz részünk, mielőtt tovább indulunk a panoráma útvonalon a Ramswirt vendéglőig, ahol megpihenhetünk. 

Schneeberg

Hegyről völgybe: aki az Edelweißhüttetől nem az ülőlifttel megy vissza a völgybe, az a gyalogútvonalat is választhatja. Akár túracipőben, akár hótalpas felszereléssel is nekiindulhatunk az útnak, mely elhalad az Almreserlhaus mellett, majd a Dürre Leiten területen át a völgyállomásig vezet. A kb. 1,5 órás túra során csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre. Aki hamarabb elfárad, az levághatja az utat az ún. „Faden” útvonalon. A szállások közül választhatjuk Puchberg am Schneebergben a Schneeberghof, Bruckerhof, Forellenhof vagy Hotel Wanzenböck túrahotelek egyikét.Tartomány:Niederösterreich
Település:Semmering
GPS: 47° 38′ 36.82176″, 15° 49′ 48.73872″
Honlap: www.wieneralpen.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward