» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok

Bécsi Alpok - Wiener Alpenbogen túraútvonal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Wiener Alpenbogen túraútvonal 19 szakasza csaknem 300 km hosszan öleli körbe a Bécsi Alpok jelentősebb hegységeit.


A túraútvonal infrastruktúrája kifogástalan: minden szakasz elején modern kiinduló állomásokat találhatók, ahol részletes térkép mutatja be az adott túraútvonalat és környezetét. A kilátópontokon tájékoztató tábla és egy különleges távcső található. Útközben túrafalvak és túrahotelek gondoskodnak a kényelemről, ahol naprakész információk is beszerezhetők programokkal, túraútvonalakkal kapcsolatban.

A túraútvonal a semmeringi vasútállomásnál kezdődik, és számos nagyszerű kilátót ejt útba, köztük az úgynevezett 20 schillinges kilátót, amely nevét onnan kapta, hogy képe a régi 20 schillinges bankjegy hátulját díszítette. Hosszú éveken át a papírpénz a Semmering vasútra hívta fel a figyelmet. 1854-ben, ez az első normál nyomtávú vasút volt Európában, amely az Alpok hágóin keresztül vezetett.

Egyébként a Bécsi Alpenbogen kirándulás közben, mindössze 19 útszakaszon keresztül ismerhető meg. Az útvonal nem is olyan bonyolult: a Rosaliengebirge lábán át, a Bucklige Welten, majd a Wechsel hegyhátán keresztül és a Semmeringen fel a Raxra, majd keresztül Höllentalon a Schneebergre a Gutensteiner Alpokba. Végezetül Piestingtalon keresztüljutva, egészen Bad Fischau-Brunnig sétálhatnak a kalandvágyó kirándulók.

A túraútvonalak bármelyikén megtalálhatják a kirándulók a Bécsi Alpok Viewer nevű eszközt is, amelybe belenézve, a tükröződő kép egészen más megvilágításban mutatja a tájat. Segítségével egy részlet, egy különleges táj, egy hely vagy egy tárgy is más perspektívába kerül, és még inkább elvarázsol. A Viewerrel készített egyedi fotók igazán különleges emlékek lehetnek a Bécsi Alpokról.

A 19 szakaszt sárga táblák jelzik, amelyeken a Bécsi-Alpok kék logója látható. A 21 regionális útvonal mindegyike körtúra, amelyek a fő útvonaltól indulnak és oda is érkeznek vissza. Ezeket az útvonalakat a zöld színű Bécsi-Alpok logóról lehet megismerni. Minden szakasz elején és végén található egy startállomás a következő felszereltséggel:

  • Bécsi-Alpok-asztal és -pad
  • tájékoztató tábla térképpel, az útvonal megjelölésével és a környék túraútvonalaival, valamint további információkkal, amelyek QR-kód betöltésével hívhatók le (pihenőhelyek a túraútvonal mentén)
  • információs táblák (kilátópontokon)
  • távcsövek (kilátópontokon)

Szerencsére nem kell minden szakaszt végigjárni, a legszebb kilátópontok külön-külön is felkereshetők. Aki azonban az egész túraútvonalon szeretne végigmenni, annak Katzelsdorfból kell elindulnia és az utolsó szakasz végén Bad Fischau-Brunnba érkezik meg.Tartomány:Niederösterreich
Település:Semmering
Cím:Semmering
GPS: 47° 38′ 24.41292″, 15° 49′ 51.54672″
Honlap: http://www.wieneralpen.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward