» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bad Kleinkirchheim az alpesi wellness szakértője: fürdés a termálfürdőkben, kirándulás a friss alpesi hegyi levegőn, gyönyörködés a lélegzetelállító hegyi panorámában - igazi kikapcsolódást jelentenek.


Bad Kleinkirchheim Karintia tartomány egyik legjelentősebb gyógyüdülőhelye és legnagyobb sícentruma.

A város 1100 méter tengerszint feletti magasságon, egy 5 km hosszú völgyben fekszik, melyet körös-körül 2000 méter magas hegyek határolnak. A gyönyörű természeti környezet kitűnő klímával párosul. A település az évek során Ausztria egyik legjelentősebb sportközpontjává is vált, ahol nemcsak a téli, hanem a nyári sportlehetőségek is megtalálhatóak. Az úszás és lovaglás mellett teniszezésre is lehetőség van fedett és szabadtéri pályákon. 

Mint neve is sejteti, fürdőhely: télen-nyáron fogadja a vendégeket a Római és a Szent Katalin fürdő (Römerbad és St. Kathrein Bad). Az előbbi éppen szemben van az egyik sípálya végső szakaszával, így a márciusi napfényben a fürdőzők a szabadtéri, melegvizes medencéből is, vagy annak partján üldögélve szemlélhetik a felvonóhoz beérkező lesiklók végső fordulatait a meredélyen. A másik a völgy déli oldalára néz, ahol március elején már elolvadt a hó, de itt is akad szabadtéri
medence, ráadásul uszodai hőmérsékleten: így aki nem langyos vízalatti masszázsra vagy élményfürdőre vágyik, kényelmesen róhatja a hosszakat.

A golf kedvelőinek igényeit egy 18 lyukú golfpálya elégíti ki. Mindezek mellett a legkedveltebb a túrázás, az idelátogatók körében. Erdőkön, mezőkön, napos hegyoldalakon vezetnek át a kijelölt túraútvonalak, melyek hossza kb. 100 km. A csobogó hegyipatakok, frissítő vízesések és tengerszemek mellett vezető utak mentén kényelmes függőágyakat helyeztek el, melyeket "wellness-oázis"-oknak hívnak.

FELVONÓ

Kaiserburgbahn. Kaiserburg-bob a Kaiserburg felvonó völgyállomásától. Téli hullámvasút-érzés Karintia legmodernebb, egész évben használható bobpályáján! A hegyre való kényelmes feljutás után maximális sebességgel száguldhatunk lefelé a völgybe meredek lejtőkön és vad kanyarokon át – egyedül vagy akár ketten is. (részletek)

Nationalparkbahn Brunnach. Hegyállomáson nagy kalandjátszótér vicces járgányokkal. Brunnachsee hegyi tó homokos parttal, strandkosarakkal, nyugágyakkal. Tanösvény a Nockberge Nemzeti Park állatairól. Nocki mormota és barátai arra várnak, hogy a gyerekek felfedezzék őket. (részletek)

TÚRA

A mintegy 1000 km jelölt, karbantartott turistaút, a veszélytelen csúcstúra-útvonalak, valamint az 1000 és 2500 méteres magasság közötti túraösvények gyönyörű tájak és sok menedékház (hütte) mellett vezetnek el. A túrautakon gyakran mormotákkal is találkozhatunk! (Nockalmstrasse mentén haladó túrautakon és Falkert környékén.)

Víz élményút: túraút a gyerekeknek, vízijátszótérrel (Wasserix Sinnespark), vízimalommal az Oswald-patak mentén (5 km Bad Kleinkirchheim és St. Oswald között).

Speik gyógynövény-ösvény. Szinte elfeledett növény különleges erőkkel: a dél-ausztriai Nockberge Bioszféra Parkban a Speiket még mindig úgy takarítják be, mint évszázadokkal ezelőtt. A Speik vagy Speick, más néven "valeriana celtica", a macskafélék családjába tartozó növény. Nyugtató tulajdonságainak köszönhetően rendkívül népszerű. Július elejétől szeptember végéig egész virágzási időszaka alatt túrázni lehet a Speik ösvényen. A macskagyökér nyugtató hatással van a központi idegrendszerre, ugyanakkor serkenti a vegetatív idegrendszert. Ellazít anélkül, hogy elfáradna, ezáltal felélénkíti a testet és a lelket. 1936 óta a Speik környezetvédelem alatt áll, hogy megakadályozzák a kipusztulást az évszázados túlzott kitermelés után. A Speik ma már csak a Bad Kleinkirchheim régión belüli Nockberge Bioszféra Parkban takarítható be, ahol az ideális talajviszonyok találhatók.

KERÉKPÁR

A Nock-hegység lágyan domborodó formáin vezető útvonalakon kerékpáros útszakaszok találhatók az egész család számára. 43 tökéletesen kidolgozott túra várja a kerékpározókat.

A Bad Kleinkirchheimben található flow trail 15 kilométeres hosszával a leghosszabbnak számít Európában. Lefelé haladva a hegyikerékpárosok 1000 méternyi szintkülönbséget tesznek meg.

FÜRDÉS

Bad Kleinkirchheim két termálfürdő található, amelyeknek gyógyító termálvize garantált ellazulást és kikapcsolódást nyújt.

Thermal Römerbad (részletek)

Therme St. Kathrein (részletek)

Bad Kleinkirchheim Card

A kedvezményekre jogosító üdülési kártyához a vendégek ingyenesen a partnerszálláshelyeken juthatnak hozzá. A kártya elsősorban a Bad Kleinkirchheimban szervezett programokhoz nyújt kedvezményt. (részletek)Tartomány:Karintia
Település:Bad Kleinkirchheim
Cím:9546 Bad Kleinkirchheim
GPS: 46° 49′ 0.59628″, 13° 46′ 57.86832″
Honlap: http://www.badkleinkirchheim.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward