» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A természeti park Arnoldstein, Bad Bleiberg, Nötsch im Glaital, Villach településeket öleli fel. A park területén található a Villacher Alpenstraße is.


November és január között a Dobratsch hegyen 45 napsütéses napot mérnek. 

Ahol néhány évvel ezelőtt még síeltek, ott azóta természeti parkot létesítettek, amely ma a könnyű turizmus szinonimája.

A Villachi Alpesi úton keresztül lehet megközelíteni az úgynevezett Rosstratten parkolót 1.732 méter magasan. Onnan egész könnyen el lehet érni gyalogosan a Dobratsch hegy 2.166 méter magas csúcsát. A túraút csak nagyon enyhén emelkedik, mindazonáltal lenyűgöző hegyi panoráma tárul a túrázó elé. A csúcson rögtön a kereszt alatt áll az új Gipfelhaus-menedékház, amelyet a legmodernebb passzívház irányvonal szerint emeltek.

Aki a természeti parkot inkább a téli túrautakon akarja felderíteni, annak hótalpakat kell felhúznia. Ennél sportosabb megoldás, ha az ember felmegy majdnem a Rostratten állomásig és az Alpengarten parkolótól legyűri az 5,4 kilométeres sífutópályát. A gyerekek is a legjobb helyen vannak a Rosstratten állomásnál: számukra ott egy téli játszóteret rendeztek be, ahol még szánkózó domb is van. Speciálisan kiképzett természeti park-őrök segítségével fedezhetik fel a gyerekek a természetet.

Hogy a természeti parkban a kulináris élvezetek is biztosítva lesznek, az magától értetődik: a már említett Dobratsch-Gipfelhaus menedékházon kívül a Rosstratten állomástól lejjebb van az Aichingerhütte menedékház, amely télen egy megvilágított szánkópályával is rendelkezik. A Rosstrattenstüberl helyi finomságokat kínál. Mindenekelőtt Andrea Riedel gazdasszony remek karintiai nokedlije ismert.Tartomány:Karintia
Cím:Dobratsch
GPS: 46° 36′ 13.1922″, 13° 40′ 13.39068″
Honlap: http://www.naturparkdobratsch.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward