» Csehország

» Csehország »

Az 5 legnépszerűbb vár Csehországban


Értékeld Te is:

Az 5 legnépszerűbb vár Csehországban.


A csehországi várak és kastélyok iránti fokozott érdeklődés oka, hogy a műemlékek az utóbbi években főként európai uniós pénzekből megújultak és nagyon kiszélesedett a kísérő programok, rendezvények száma és skálája.

Az amerikai és az európai filmiparis szívesen forgat a cseh várakban és kastélyokban. A várak és kastélyok jelentős része népszerű esküvői hely is. Nagyon sok látogatót vonzanak a speciális programok, például az éjjeli vár- és kastélylátogatások vagy a kulturális rendezvények.

1. A leglátogatottabb műemlékek listáját a prágai vár vezeti. A Hradzsint évente több mint kétmillió ember keresi fel.

2. A prágai vár után a dél-csehországi Cesky Krumlov vára és következik 429 ezer látogatóval. A vár az UNESCO Világörökség része.

3. A dél-morvaországi Lednice kastély következik 394 ezer látogatóval. A Lednice-kastély egy romantikus kastélya és környéke része az UNESCO Világörökség-listáján szereplő Lednice–valticei kultúrtájnak.

4. A negyedik hely a dél-csehországi Hluboká nad Vltavou kastélyé közel 300 ezer látogatóval. A Hluboká nad Vltavou várkastély eredete a 13. századba nyúlik vissza. Az utóbbi mintegy háromszáz évben a Schwarzenberg család tulajdonában volt. Mai tulajdonosa Karel Schwarzenberg volt cseh külügyminiszter, aki máig is büszke a Festetics családból származó magyar nagymamájára.

5. A Prága közelében álló Karlstejn királyi várat tavaly több mint 200 ezren nézték meg. A vár arról nevezetes, hogy oda egykor nők nem léphettek be, s valamikor ott őrizték a cseh koronázási ékszereket is. Karlštejn Csehország egyik leglátványosabb, teljesen épen maradt gótikus vára, a középkori Cseh Királyság egyik jelképe. A várat 1348–1355 között építtette IV. Károly német-római császár eredetileg pihenőhelyül. A hosszú építkezés közben azonban módosította rendeltetését: végül a császári és a cseh királyi koronát és a koronázási ékszereket, valamint szentek ereklyéit őriztette itt.

Nagyon népszerűek még a dél-morvaországi Kromeríz és a közép-csehországi Konopiste kastély is.GPS: 49° 49′ 0.12108″, 15° 28′ 29.83584″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward