» Csehország

» Csehország » Dél-csehországi kerület


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egész Csehország egyik legszebb kastélyaként tartják számon.


A Hluboká kastélyt a cseh királyok eredetileg őrvárként alapították a 13. század közepén, és királyi tulajdonként nem volt ritka, hogy elzálogosították.

Többször átépítették, és a 19. században érte el jelenlegi állapotát. 1839 és 1871 között Johann von Schwarzenberg herceg elrendelte a kastély átépítését az angliai Windsor kastély romantikus stílusában.  kastély épülete mellett fekvő 58 hektáros park teraszos kialakításával és szépen gondozott növényeivel a mai látogatókat is lenyűgözi. Az épület és a kertek Csehország nemzeti kulturális műemlékének számítanak.

Az 1940-es években a kastélyt a Gestapo lefoglalta, majd a második világháborút követően a csehszlovák kormány elkobozta.

A kastélyt körülvevő kertek rendkívül hangulatosak. A kertekben tett séta valóban lélegzetelállító és látványos. Minden szögből más és más látvány tárul elénk, ami még több szépséget tár fel, többek között aranyoszlopokat, szobrokat, tornyokat és egy labirintust. A kertben egy művészeti galéria és egy teázó is található.

A belső térben díszes bútorok, hatalmas falikárpitok, fafaragások, káprázatos csillárok, fegyverraktárak és a kastély hosszú történelméből származó egyéb műtárgyak találhatók.

A tárlatvezetés során megtekinthetjük a dísztermeket és a könyvtárat, a reggeliző szalont, az olvasószobát, az értékes fali kárpitokkal díszített márványtermet és Eleonóra hercegnő lakosztályát. Egy másik útvonal Hluboká utolsó tulajdonosai, azaz Adolf herceg és felesége, Hilda privát szobáiba enged betekintést, illetve láthatjuk Adolf édesanyjának, Teréziának a szobáit is. A kastély alagsorában megcsodálhatjuk a kastély eredeti konyháját, az úgynevezett meleg és hideg konyhával, a cukrászdával, illetve a 20. század elejéről származó személy és étellifttel.Tartomány:Dél-csehországi kerület
Cím:Hluboká nad Vltavou
GPS: 49° 3′ 8.09748″, 14° 26′ 3.37272″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward