» Olaszország

» Olaszország » Marche


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A cseppkőbarlang sziklái között egy templomot építettek a 19. században. Kedvelt Instagram-helyszín.


Az olaszországi Genga település melletti barlangot már a 10. századtól használták menedékként a helyiek. 

Amikor a barlangokban és környékükön régészeti ásatásokat folytattak, számos "kút" került elő (tele búzával, vagy emberi csontokkal) amiből arra a következtetésre jutottak, hogy a barbár fosztogatások idejében gyakran menekültek ide a környékbeli emberek.

A Santa Maria infra Saxa kápolnát, mint remetekolostort 1029-ben bencés iratok már említik. Az épület a maga puritán egyszerűségével a sziklafalnak simulva, félig a sziklába faragva áll ott már több mint 1000 éve.

A Valadier Templom, Spiritualitás, Barlang, Lélek

Valadier temploma: Eremo di Santa Maria Infra Saxa

A grotta annyira ismert vallási központtá vált a 19. század elején, hogy XII. Leó pápa 1828-ban utasításba adta, hogy a sziklán belül egy templomot kell felépíteni Boldogságos Szűz Mária tiszteletére.

A templomot névadója, Giuseppe Valadier olasz építész tervezte. A nyolcszögletű templomot kupola fedi. Teljes egészében fehér mészkőblokkokból építették, amelyet a barlang fölötti kőbányában fejtettek ki. Az oltár alabástromból, a Szűz Máriát és a gyermek Krisztust ábrázoló szobor fehér carrarai márványból készült Antonio Canova szobrász híres műhelyében.

Biztonsági okokból, az eredetit a Museo di Genga múzeumban tartják.

Cseppkőbarlang

A Grotte di Frasassi hatalmas földalatti barlangok. A barlangok komplexumát alagutakkal összekötött barlangok sorozata alkotja. Hogy érzékeltessük a hely fenségességét, a főbejárat, az Anconai szakadék, több mint kétmillió köbméteres térfogatával könnyedén befogadhatná a milánói székesegyházat.

A Frasassi-barlangokat 1971-ben fedezte fel az Olasz Alpesi Klub barlangkutató csoportja. 1974-ben megnyitották a nagyközönség előtt, és azóta a régió egyik legnagyobb látványosságává váltak.

Ezekben a karsztbarlangokban a látogatók elképesztő természeti szobrokat csodálhatnak meg, amelyeket 190 millió év alatt vájt ki a víz és a kőzet. 

Ezek az alkotások nagyon gyakran nem egyszerű oszlopok, hanem sokkal bonyolultabb szobrok, és az őket felfedező barlangkutatók furcsa neveket adtak nekik. A leghíresebb cseppkövek és sztalagmitok az Óriások, a Teve, a Dromedár, a Medve, a Madonnina és a Damoklész kardja néven ismertek.

A barlangokban tavak is találhatók, valamint kutak, amelyek akár 25 méter mély hengeres üregek is lehetnek. Az évek során mintegy 67 különböző növényfajt jegyeztek fel a barlangokban.

Giro d'Italia

2021-ben erre haladt a Giro d'Italia, a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakasz után Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

A Groupama-FDJ magyar kerékpárosa a 12. helyen ért célba a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló, mindhárom versenyzőt megelőzte, a mögötte lévő nagy esélyesektől pedig alig maradt el. Valter így a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót.Tartomány:Marche
Cím:S. Vittore di Genga
GPS: 43° 24′ 9.54986″, 12° 58′ 32.9093″
Honlap: http://www.frasassi.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward