» Magyarország

» Magyarország » Heves


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bánkúton az ország legjobb fekvésű természetes síterepe. Miskolc és Eger közelsége, valamint a magyar viszonylatban kiválónak mondható hóviszonyok miatt, igen élénk télisportbázis alakult ki.


1919. decemberében a Magyar Természetjáró Egylet felvidéki osztályainak kongresszusán, Pallavicini Alfonz Károly őrgróf átengedett 1045 négyszögöl területet turistamenedékház építésének céljára a Diósgyőri Egyesületnek, a turistaforgalom és a télisportok beindulása ekkor kezdődött a Bükk-fennsíkon.

Ma a síközpontban kedvező időjárási körülmények esetén hét lesiklópályán, kijelölt sífutónyomvonalon és egy elkülönített szánkópályán hódolhatunk a tél örömeinek.

Aki csak most ismerkedne a sporttal, annak síoktatásra is nyílik lehetősége.

A sícentrum melletti 956 m magas Bálvány tetején álló Petőfi-kilátóból akár a Magas-Tátra hegyeit is megpillanthatjuk.

A kilátó közel 20 méter magas, 15 méternél található a pihenőszint, ahol a korlátra erősített táblák segítik a tájékozódást.

Ha valaki már jól kigyönyörködte magát, végigsétálhat a 8 állomásból álló erdőismereti tanösvényen, ami segít elmélyedni a környék geológiájában, állat- és növényvilágában.

A kilátó autóval is megközelíthető, a parkolótól pár perces sétát kell csak tenni az építményig. Gyalogosan Márkó irányából a piros kereszt turistaúton kell a kilátóig menni.

Garadnáról a Bánkúti Sícentrum felé is túrázhatunk. Tartomány:Heves
Cím:Bánkút
GPS: 48° 5′ 51.00936″, 20° 28′ 51.74184″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward