» Görögország

» Görögország » Kréta » Kréta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kréta második legnagyobb városa romantikus hangulatával ragad magával. Chania óvárosa az egyik legszebb a Földközi-tenger térségében.


Kelet Velencéje

Kréta északnyugati partján fekszik a nyüzsgő kikötőváros, Chania, amelyet erős velencei hatása miatt még mindig a "Kelet Velencéjének" neveznek.

Az arabok és a bizánciak után 1252-ben a velenceiek hódították meg, majd 1669-ben a törököknek adták át, később 1913 decemberében Eleftherios Venizelos és I. Konstantinos király kormányzása alatt a görög államhoz csatolták a várost. 

A velencei, de az egyiptomi és oszmán hatások már a történelmi világítótoronyban is megmutatkoznak, amely a híres 14. századi kikötő bejáratánál áll. A velenceiek építették 1570-ben, majd 1830-ban az egyiptomiak átépítették, és ettől kezdve őrzi jelenlegi állapotát.

Bár a valamivel több mint 70 000 lakosú Chania nem éppen kicsi, mégis könnyen felfedezhető gyalogosan. A kikötőből érdemes sétát tenni az óvárosban, amelyet színes házhomlokzatok és éttermek jellemeznek.

Semmi sem utal arra, hogy a történelmi magot a történelem során többször is szinte teljesen elpusztították. Chania óvárosa még mindig az egyik legszebb a Földközi-tenger térségében. Érdemes megnézni a Kucuk Hasan mecsetet, a központi piacot és a Koum Kapi negyed vízparti sétányát is.Tartomány:Kréta
Cím:Chania
GPS: 35° 30′ 43.49916″, 24° 1′ 8.95584″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward