» Görögország

» Görögország » Kréta » Kréta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kréta második legnagyobb városa romantikus hangulatával ragad magával. Chania óvárosaaz egyik legszebb a Földközi-tenger térségében.


Kréta északnyugati partján fekszik a nyüzsgő kikötőváros, Chania, amelyet erős velencei hatása miatt még mindig a "Kelet Velencéjének" neveznek.

A velencei, de az egyiptomi és oszmán hatások már a történelmi világítótoronyban is megmutatkoznak, amely a híres 14. századi kikötő bejáratánál áll.

Bár a valamivel több mint 70 000 lakosú Chania nem éppen kicsi, mégis könnyen felfedezhető gyalogosan. A kikötőből érdemes sétát tenni az óvárosban, amelyet színes házhomlokzatok és éttermek jellemeznek.

Semmi sem utal arra, hogy a történelmi magot a történelem során többször is szinte teljesen elpusztították. Chania óvárosa még mindig az egyik legszebb a Földközi-tenger térségében. Érdemes megnézni a Kucuk Hasan mecsetet, a központi piacot és a Koum Kapi negyed vízparti sétányát is.

Chania mellett Agios Nikolaos is egyike azon gyönyörű városoknak, amelyeket Kréta kínál. Az egykori halászfalu a nevét a 10. századból származó "Agios Nikolaos" kupolás templomnak köszönheti. A falu közepén fekszik a Voulismeni-tó, amelyet egy csatorna köt össze a tengerrel, és a halászhajók kikötőjeként szolgál. Helyet kellett adniuk az Athénba, a közeli Dodekanészosz-szigetekre vagy a Kikládokba tartó kompoknak, amelyek ma már a mai rakparton horgonyoznak. Agios Nikolaos egyik fénypontja a minden szerdán megrendezésre kerülő utcai piac, ahol regionális specialitásokat kínálnak. Érdemes meglátogatni Gournia minószi régészeti lelőhelyét és a bizánci stílusban díszített Agia Triada templomot is.

Tartomány:Kréta
Cím:Chania
GPS: 35° 30′ 43.49916″, 24° 1′ 8.95584″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward