» Görögország

» Görögország » Kréta » Kréta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Moni Katholiko valószínűleg Kréta legrégebbi és leglátványosabb kolostora. A csodálatos hangulat és a kolostor festői romjai nagyon emlékezetessé teszik ezt a helyet, és a Kréta legszokatlanabb helyeinek listáján szerepel.


Chaniától 20 km-re északkeletre, az Akrotiri-félszigeten, az Avlaki-szakadék kijárata közelében található. A Moni Katholikóhoz csak gyalogosan lehet eljutni, mert az autók számára fenntartott út a Gouverneto kolostor melletti parkolóban ér véget.

Moni Katholiko története a 10. századig nyúlik vissza, amikor az Avlaki-szakadékban található barlangban élő Remete Szent János egy kis kolostort alapított. Halála után a kolostort még mindig bővítették további helyi remeték és a Moni Katholikóba átköltöző aszkéták.

A kolostor egészen a 16-17. századig lakott maradt, amikor egy sor kalóztámadás után a szerzetesek úgy döntöttek, hogy elhagyják ezt a helyet. Új kolostort alapítottak a mai Moni Gouverneto helyén. Moni Katholiko jelenlegi épületei a 16. századból származnak, a bizánci stílusú, kőből faragott kolostor mellett szerzetesi kapuk, raktárak és egy impozáns híd is található.

A jó kondícióval és elegendő idővel rendelkezők innen további kirándulásra indulhatnak. Moni Katholikótól északra haladva elérhetjük a festői öblöket, amelyek a régi időkben kikötőként szolgáltak.Tartomány:Kréta
Cím:Moni Katholiko
GPS: 35° 35′ 24.51516″, 24° 8′ 44.98008″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward