» Görögország

» Görögország » Kréta » Kréta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kréta tengerpartjának hossza 1046 km, a sziget több világhírű stranddal büszkélkedhet.


Balos Beach. 60 km-re Chania városától található. Fehér homok, sekély, kék-türkizkék víz, ritka állatok és növények: Balos Kréta egyik legszebb strandja. Sznorkelezni kötelező!!!!

Malia. Családi strand finom homokkal és sekély vízzel. Szinte közvetlenül a nyüzsgő tengerparti üdülőhelyen, Maliában található egy másik nagy minószi palotaegyüttes, amely a tengerpartról gyalogosan is könnyen megközelíthető. 

Sweet Water Beach.  Chora ­Sfakion-tól másfél óra, ezért igazán nagy a nyugalom a strandon. Édesvizű strandnak is nevezik a források miatt. Ide szinte csak hajóval érkezhetünk. A bátrabbak és a kalandvágyóbbak különböző túraútvonalon is jöhetnek,

Vai Beach, Lassithi. Európa legnagyobb datolyapálmaerdeje ad árnyékot a strandon. A vidéket az 1970-es években fedezték fel a turizmus számára, és az 1980-as évek elejére már népszerű nyaralóhely volt hátizsákos turisták számára. Ezután védett területté nyilvánították a környezet megóvása érdekében. A pálmás tengerpart Kréta keleti részének turisztikai központja.

Preveli. Preveli Kréta déli partszakaszának képeslapokra kívánkozó strandja. A Kourtaliotiko szurdok bejáratánál, ahol a Megalopotamos folyó a Líbiai-tengerbe ömlik, található Kréta egyik legszebb strandja. Preveli pálmafákkal szegélyezett álomstrandja egyesíti magában mindazt, amit a látogatók szeretnek a görög szigeten: Finom homokos tengerpart, mögötte fantasztikus vad természet, valamint ősi romok karnyújtásnyira, és mindez közvetlenül a tenger mellett. E táj fölé magasodik a Moni Preveli kolostor, egy hangulatos romos kolostor, amelyet egy rövid túra után érhetünk el. Ha busszal vagy autóval érkezik, egy kicsit gyalogolnia kell az öbölig. Nyáron a Plakiászból és Agia Galiniből kirándulóhajók kis díj ellenében közvetlenül a strandra indulnak.2010-ben tűz okozott súlyos károkat a nyaralók által közkedvelt pálmafás strandon. A lángok katasztrofális csapást jelentettek a ritka és több százéves pálmafák számára. A tűz az öthektáros, festői pálmafás strand egészén pusztított. A WWF szerint a fák 20-30 év alatt heverik ki a keletkezett kárt, a pálmák 70 százaléka szerencsére még él.

Falassarna Beach. 58 km-re nyugatra Chania városától. A strand elnyerte Görögország legtisztább strandja címet. Az egyik legnyugisabb strand a szigeten.

­Elafonissi sziget. A strand különlegessége a rózsaszín kagylóhéjak. Szörfösök kedvelt célpontja. 82 km-re található Chaniatól, könnyű megközelíteni, mert csak sekély vízben kell egy keveset gyalogolni.

Elafonissi gyönyörű lagúnáitól mindössze 6 km-re található a Panagia Chryssoskalitissa kolostor, Kréta egyik legfontosabb vallási műemléke.

Stavros. Chania-hoz közel (17 km-re északkeletre), az Akrotiri félszigeten található. A strand arról nevezetes, hogy itt forgatták a Zorba, a görög című filmet, a híres szirtakis jelenetet. Nagyon szép homokos part és nyugodt strand.

Seitan Limania. Tartomány:Kréta
GPS: 35° 16′ 43.70196″, 24° 56′ 3.43874″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward