» Németország

» Németország » Schleswig-Holstein


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Glücksburg Észak-Európa egyik legjelentősebb reneszánsz kastélya.


Mint egy mesebeli kastély, Glücksburg kastélya fenségesen emelkedik ki a vízből. Johann Johann, Schleswig-Holstein-Sonderburg ifjabb hercege építtette 1582 és 1587 között egy korábbi kolostor helyén. Észak-Európa egyik legjelentősebb reneszánsz kastélya, amely nemcsak a Glücksburg-ház hercegi családjainak ősi székhelye volt, hanem a dán királyi család ideiglenes rezidenciája is.

Az épületet az építtető jelmondatáról nevezték el: "Isten adjon boldogságot békével". Glücksburg "Európa királyi házainak bölcsőjeként" is ismert. Ifjabb Johannnak 22 gyermeke született, akiknek leszármazottai Anglia, Dánia, Svédország, Norvégia, Görögország és Oroszország királyi házaiba házasodtak be.

A Glücksburg-palota belsejében csodálatos kincseket és szobákat talál. A szobák reneszánsz berendezése nagyrészt megmaradt. Kiemelkedik az európai királyi házak személyiségeit ábrázoló festmények, a porcelán- és ezüstkészlet, valamint a gobelin- és bőrtapétagyűjtemény. A Glücksburg-kastély egykori börtönének, konyhájának és régi raktárainak megtekintése szintén ajánlott.

Végezetül pedig egy különleges kiállítás is látható IX. Keresztény dán királyról. Az 1906-ban elhunyt uralkodót "Európa apósa" néven emlegetik, mivel gyermekei nyomot hagytak különböző európai királyi házakban. Kicsiknek és nagyoknak különösen kedves: a vár egyik tornya mesetoronyként van kialakítva. Itt testközelből megtapasztalhatod a különböző meséket.Tartomány:Schleswig-Holstein
Cím:Schloss Glücksburg
GPS: 54° 49′ 55.09452″, 9° 32′ 36.56731″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward