» Németország

» Németország » Schleswig-Holstein » Északi-tenger

A legszebb német északi-tengeri szigetek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Északi-tenger legszebb szigetei.


Sylt, Norderney és a többi német északi-tengeri sziget nyaralása divatos. Az észak- és kelet-fríz szigetek mindegyike más-más különlegességgel vonzza a látogatókat.

Sylt - meztelen fürdőzőknek, ínyenceknek és sportolóknak

A csaknem 100 négyzetkilométerével a legészakibb észak-fríz sziget egyben Németország legnagyobb északi-tengeri szigete is. Syltre a szezonban például Münchenből és Zürichből is indulnak járatok. A szigetet a Hindenburg-gát köti össze a szárazfölddel, így a nyaralók és autóik vonattal juthatnak el a fő városba, Westerlandba. A menetrend szerinti buszok ellenére az autó mindenképpen hasznos, mivel az északi és a déli csücske között 38 kilométer van. Az elektromos kerékpárok is nagyon népszerűek, mivel a gyakori nyugati szél miatt az "analóg" kerékpárokkal való haladás fárasztó lehet.

A nyugati part több mint 40 kilométer hosszan húzódik a Vörös sziklával, az akár 52 méter magas dűnékkel és a tengerrel a háttérben. A meztelen fürdőzésnek itt nagy hagyománya van, és az összesen 12 000 álló kosár egyikével kényelmesebbé tehető a strandon töltött nap. Westerlandban kevés maradt a hagyományos tengerparti üdülőhely építészetéből. Az olyan falvak, mint Kampen és Keitum nádfedeles fríz házaival harmonikusabbnak tűnik a városkép.

Még a sylt-i dűnékben sincs hiány a magas színvonalú gasztronómiából © imago images/Blaulicht News
Az ínyencek számos helyet találnak Sylt szigetén: Hörnumban, Tinnumban és Rantumban a Michelin-kalauz által csillaggal kitüntetett ínyencéttermek, valamint olyan szabadtéri intézmények, mint a Sansibar és a Café Kupferkanne. A kulináris kínálat és a színvonalas vásárlási címek csak két oka annak, hogy Sylt egész évben szezonja van, és télen is népszerű úti cél - különösen karácsonykor és szilveszterkor.

A sportolási lehetőségek széles választéka áll rendelkezésre. A szél- és sárkányszörfösök például Németország legészakibb pontján, Ellenbogenben találnak ideális helyet. A túrázóknak - például a Rantumból induló vályoghátakon keresztül - és a kerékpárosoknak - például a klasszikus

A sporttevékenységek széles választéka áll rendelkezésre. Ellenbogenben, Németország legészakibb pontjánál a szél- és sárkányszörfösök ideális helyet találnak. A túrázóknak - például a Rantumból induló vályoghátakon keresztül - és a kerékpárosoknak - például a Westerlandtól Listig tartó klasszikus túrán - számos körút van kijelölve. A fürdőzők július és szeptember között 17 és 20 fok közötti vízhőmérsékletre számíthatnak.

Föhr - homokos strand vég nélkül

A föri Tourismus GmbH kissé merészen Frízia Karib-tengerének nevezi a szigetét. Tény, hogy Wyk városától nyugatra egy 15 kilométer hosszú fehér homokos strand húzódik. A víz enyhén lejt, és a védett fekvés miatt nincs hullámzás. Ezáltal a strand a gyerekek számára kalandos játszótérré válik, ahol várat építhetnek, tombolhatnak és csobbanhatnak. Az olyan tevékenységek, mint például a tehenek fejésében való segédkezés az üdülőfarmon vagy az új ismeretek megszerzése a gyermekegyetemen, szintén családbaráttá teszik ezt a célpontot.

Föhr egyik nevezetessége a wyki szélmalom. Föhr szigetének egyik nevezetessége az öt szélmalom, amelyek közül kettő Wykben található. A Venti Amica szélmalomban egykor a föri költő, Stine Andresen élt.

A komppal történő utazás a Schleswig-Holstein Wadden-tenger Nemzeti Parkon keresztül vezet. A nyaralóknak nem szabad kihagyniuk egy vezetett vályogtúrát ebben a különleges biotópban. A fürdőzés mellett a "Zöld-szigeten" gyakorlatilag egész évben lehetőség van túrázásra, kerékpározásra és madármegfigyelésre. Ez vonatkozik a wyki Aquaföhr fürdő-, gyógy-, thalasso- és wellnessközpont meglátogatására is. A nyári félév a szél- és sárkányhajózás, a golfozás és a lovaglás főszezonja.

A FÖHRgreen kezdeményezés azért jött létre, hogy megőrizze a szigetet mint üdülőhelyet és életteret. A résztvevő szálláshelyeken a szigetlakók és a vendégek például kézzel készített termékeket és élelmiszereket, például gyapjút, sajtot és gyümölcslevet vásárolhatnak a szigeten, az éttermekben olyan regionális termékeket fogyaszthatnak, mint a sóskúti bárány, az északi-tengeri garnélarák és a fríz sütemény, és olyan szálláshelyeken szállhatnak meg, amelyek figyelmet fordítanak az energiahatékonyságra, a természetes építőanyagokra és a hulladék elkerülésére.

Amrum - olyan helyek, mint a babaházak

A nyílt Északi-tenger és a Watt-tenger közötti fekvése Amrumnak igazi északi-tengeri sziget-érzést kölcsönöz, beleértve a dagály és apály egymásba játszását. A Kniepsand, egy 15 kilométer hosszú és akár 1,5 kilométer széles homokpad, Európa legnagyobb strandja. A Norddorfi Természetvédelmi Központban homárok, sima lepényhalak és más tengeri élőlények láthatók öt tengervizes akváriumban, de egy lenyűgöző ámbráscet-csontváz is megtekinthető - a 17-19. század között számos amrumi tengerész foglalkozott bálnavadászattal és kereskedelemmel.

Az észak-fríz szigetek legfestőibb és fákban leggazdagabb részén elszórtan számos történelmi fríz ház áll, némelyik szinte teljesen benőtte a rózsák. Közülük is kiemelkedő példaként és múzeumként áll a Nebelben található Öömrang Hüs, a műemléki védettséget élvező kapitányi ház. Nappalija egyik falát különösen szép kék csempék díszítik, amelyek többek között egy vitorláshajót ábrázolnak; egy másikba két rövid alkóv ágyat építettek be.

A szintén Nebelben található Szent Kelemen-templom temetőjében található 152 beszélő sírkő 1678 és 1858 között készült, és például Hark Olüs tengerész életéről szól. Az 1875-ben megnyitott Amrum világítótorony az Északi-tenger partvidékének legmagasabb, megközelíthető tornya. Kilátójáról a szomszédos Sylt- és Föhr-szigetek és a Watt-tenger látható.

A Halligen - közel a zátonyhoz

Tíz mocsári sziget gyűrűként veszi körül Pellworm szigetét. Viharos áradás idején a Halligen* elöntheti a víz - ilyen "partraszálláskor" csak a terpeszek, a felhalmozott dombok, amelyeken a házak állnak, emelkednek ki a Watt-tenger vizéből. A természethez és az árapályhoz közeli nyugalom és pihenés áll itt a középpontban. A vendégházakban és nyaralóházakban lehet éjszakázni, és iskolai és egyéb csoportok is szívesen jönnek ide.

Langeneß, a legnagyobb, alig tíz négyzetkilométeres Hallig, a Hallig Olandon keresztül trolivasút köti össze a szárazfölddel, és nyáron hetente kétszer kompjárat közlekedik ide. Itt még egy négycsillagos szálloda is található. A Watt-tenger Védelmi Állomáson iszapos sétákat és madármegfigyelést lehet tenni, a fókapadokhoz tett kirándulásokon pedig a cuki állatokat lehet megfigyelni.

Hooge a nyári hónapokban naponta komppal érhető el a szárazföldről, és egynapos kocsikázással vagy bérelt kerékpárral fedezhető fel. Érdemes megnézni az "Ember és sártelep" kalandközpontot és a helytörténeti múzeumot egy régi fríz lakószobával és elsüllyedt terpeszekből származó leletekkel.

Szívderítő: a Hallig Süderoog alakja vonzza a házasodni vágyókat.A Hallig Süderoogon nem lehet éjszakázni, de egyedülálló környezetben házasodni - ahogy azt a szív alakú elrendezése is sugallja - lehet. Az egyetlen itt élő család szervezi a pellwormi transzfert, az esküvői szertartást és a menüt, például esküvői levest és süderoogi sós mocsári bárányt.

Pellworm - kutyáknak, gazdiknak és gazdasszonyoknak

Egész évben autós komp köti össze a harmadik legnagyobb észak-fríz szigetet a pellwormi Strucklahnungshörnnel. Mivel átlagosan egy méterrel a tengerszint alatt fekszik, egy nyolc méter magas és 25 kilométer hosszú gát védi, ezért nincs homokos strandja. Dagálykor azonban a gáton lévő úgynevezett zöld strandokon lehet fürdeni, ahol lépcsők vezetnek a vízbe. Ilyenek például a világítótorony strandja, a d

Ilyen például a világítótorony strandja, a Hoog kompnál lévő strand és a Nordermühle-nál lévő nudista strand. A PelleWelle szabadidős medence nagy szaunavilággal egész évben nyitva van.

Pellworm rengeteg mozgáslehetőséget, infrastruktúrát és szolgáltatást kínál négylábú barátainak. Pellworm kifejezetten vonzza a kutyás nyaralókat, akiknek négy strandon saját kijelölt terület áll rendelkezésre, és megfelelő lakásokat, valamint bébiszittereket kínálnak.

A sziget kiemelkedő nevezetessége a régi templom romos tornya. A középkori "Friesendom" téglatornya 1611-ben omlott össze, miután a puha iszapréteg nem bírta tovább a súlyát. A hajótest, amelyben a gólyák fészkelnek, 26 méter magasra emelkedik, körülbelül fele olyan magasra, mint az összeomlás előtt. Az 1711-ből származó orgona hangját a zenészek dicsérik, ezért gyakran tartanak felvételeket és koncerteket az Ótemplomban.

A Hafen Pub az északi-tengeri rákos ételekről ismert, és a Facebookon a legtöbb lájkot kapott étterem - megelőzve a müncheni Hofbräuhaus és a New York-i Hard Rock Café éttermét.

Nordstrand - a madármegfigyelők paradicsoma

Nordstrand északi-tengeri üdülőhelye Schleswig-Holstein tartomány partjainál található, gátakkal körülvett félsziget. 1935 óta a 4,3 kilométer hosszú Nordstrander Damm köti össze a szárazfölddel, amely autóval is megközelíthető. A fürdőzés itt is a napi dagályhoz igazodik a zöld strandokon. A Fuhlehörn gyermek- és családi strand sekély vízzel, homokos részével és strandszékekkel ellátott homokos szakaszával tökéletes a napozásra, játékra, csobbanásra és ásásra. A sportos fürdőzők a Holmer Siel zöld strandot keresik fel szörfös részleggel.

A Beltringharder Koog ideális madármegfigyelő terület. Schleswig-Holstein legnagyobb természetvédelmi területén fehérfarkú sasok és kanalasgémek, keselyűk és récék, valamint barna- és kékcinege, szakállas cickány és kukoricafalka költ. Sós és édesvízi élőhelyek váltakoznak árterekkel, mocsarakkal és vizes élőhelyekkel. Ezt a madárparadicsomot különösen jól megismerhetjük, ha körbekerékpározzuk, négy egész évben nyitva tartó megfigyelőkunyhóból és egy tanösvényen. A sós mocsarak adnak otthont a kúszó tófűnek, a vörös csenkesznek, a strandrózsának és további 50 növényfajnak, valamint 2000 rovarfajnak, például a hallig lilás cincérnek. Elég ok egy vezetett túrára, amely a Watt-tengeri Természetvédelmi Állomásról indul.

Egyfajta nemzeti ital, amely minden itallapon szerepel, a 19. században itt feltalált Pharisee, amely kávéból, barna rumból és az ital alkoholtartalmát álcázó tejszínhabos feltétből készül.

Helgoland - szikla a nyílt tengeren

A dűnékkel együtt mindössze 1,7 négyzetkilométeres szárazföldi területével Helgoland az egyik legkisebb német sziget - és az egyik legizgalmasabb a történelem, a természet és a geológia szempontjából. Az Elba torkolatától 62 kilométerre északnyugatra fekszik, és nem tartozik sem az Északi-, sem a Kelet-fríz szigetekhez. A vörös homokkőből készült nagy szikla 61 méter magasan emelkedik ki az Északi-tengerből a Pinnebergben, és az egyetlen olyan német sziget, amelyről nem látszik a szomszédos ország vagy a szárazföld - ez olyan érzést kelt, mintha a nyílt tengeren lennénk.

A legjobb áttekintést a csaknem hat kilométer hosszú sziklás sétány nyújtja, amelynek mentén a legfontosabb látnivalók találhatók. Az alsó és felső szárazföldet összekötő lépcsőktől és felvonótól a világítótorony mellett vezet a meredek nyugati part mentén Schleswig-Holstein legkisebb természetvédelmi területére, a Lummenfelsenre. Itt június elejétől július elejéig a fiatal guillemóták merülnek a vízbe. Az ösvény csúcsán nyílik a legjobb kilátás az Északi-tengerre és a 47 méter magas Lange Annára, a sziget nevezetességére. Az útvonal a keleti parton keresztül tér vissza a faluba.

Helgoland perforált belsejének bejárása izgalmas. A bunkertúra megmutatja azokat az óvóhelyeket, amelyekbe a polgári lakosság 1945-ben menekült, amikor a szigetet 7000 bomba teljesen elpusztította.

Komphajókkal lehet eljutni a sekély homokszigetre, Düne szigetére, amely tökéletes arra, hogy megfigyeljük Németország legnagyobb ragadozóját, a szürkefókákat, amelyek akár 300 kilogrammot is nyomhatnak, valamint olyan madarakat, mint a kagylók, a sirályok és a turbánosok. Itt találhatók Helgoland legjobb fürdőzési lehetőségei. Az étteremmel és világítótoronnyal rendelkező védett déli strand különösen népszerű a kisgyermekes családok körében. A főszigeten egész évben lehet úszni a tengervizes mare frisicum uszodában, amely fedett medencével, gejzírrel, két nagy szabadtéri medencével és szaunával rendelkezik.

Wangerooge: Sziget az állatok szívével

Wangerooge, a kelet-fríz szigetek közül a legkeletibb, még mindig kelet felé halad: a hullámok és áramlatok miatt nyugaton erős dűneerózió tapasztalható, míg a másik oldalon felhalmozódik az alluviális homok. Az autómentes északi-tengeri gyógyfürdő az "Isten teremtette az időt" mottóval hirdeti magát. Nem mondott semmit a sietségről", és így nem hektikusnak, hanem élénknek és családiasnak mutatja magát.

A szigetvasút az autómentes Wangerooge szigetén. A szárazföldi Harlesielből a komp a sziget kikötőjébe közlekedik, onnan pedig a szigetvasút a városba vezet, amelynek forgalmas főutcája a vasútállomás és a parti sétány között húzódik.

Wangerooge rendelkezik a világ állítólag legszebb kutyafuttatójával, egy külön kutyáknak fenntartott területtel a fürdőstrand végén.

Wangerooge-on van állítólag a világ legszebb kutyás rétje, a fürdőstrand végén külön terület a kutyák számára, és az alsó parti sétányon kutyás zuhanyzó. A kutyaürülék nem a műanyag zacskókba, hanem a komposztálható "PooPick"-be kerül. Számos szálláshely is állatbarát.

A sziget nevezetességei a Régi és az Új világítótorony, a Nyugati torony és az Oázis tengervizes élményfürdő szaunával és thalasso terápiás lehetőséggel. A Café Pudding a tengerparti sétányon található kerek dűnedombon álló nevezetesség. A Nemzeti Park Háza előtt egy óriási ámbráscet-csontvázat állítottak fel, amely egy akváriumnak és a madárvonulásról szóló kiállításnak ad otthont. A rendezvények programjának csúcspontjai a természet- és szigettörténeti kerékpártúrák a Watt-tenger világörökségi területén.

Spiekeroog - a békét kereső gyalogosok számára

Kelet-Friesország legészakibb településére, Spiekeroogra a komp - Neuharlingersielből - még autót sem visz. Hogy korlátozzák a kerékpáros forgalmat a falu központjában és a strandra vezető keskeny utakon, kerékpárkölcsönzés sincs. Viszont van egy nagyon különleges közlekedési eszköz, Németország egyetlen lovas múzeumvasútja az állomás és a Westend között.

A zöld-fehér fríz házak, díszes verandák, hangulatos kávézók és aranyos üzletek teszik Spiekeroogot a legbájosabb kelet-fríz szigetté. Itt a kevesebb több. Körbejárni a szigetet, hol balra, hol jobbra, a tengerpartra és vissza, csak gyalog - így néz ki egy tipikus nyaralási nap. A napot egy látogatás a Teetiedben teszi teljessé. Az egész évben nyitva tartó teázóban friss gofrival és süteményekkel teljes adag Kelet-Friesországot kaphat. Akik még több hagyományt szeretnének megtapasztalni, részt vehetnek egy történelmi tárlatvezetésen, amely a szigetlakók és a tengerészek 150 évvel ezelőtti mindennapi életéről nyújt benyomásokat. Ilyen betekintést nyújt az aranyos szigeti múzeum is, amely egy egykori kapitányi házban található.

Az 1696-ból származó régi szigeti templom a kelet-fríz szigetek legrégebbi istentiszteleti helye, és bájos kontrasztot alkot a katolikus templommal, amelyet csak 1971-ben építettek, és amelyet építészete miatt Isten sátra a dűnékben néven emlegetnek. A Watt-tengeri Nemzeti Parkot séta és kirándulások a fókapadokhoz nyitják meg.

2021 óta Spiekeroogot csillagszigetként ismerik el, miután az önkormányzat vállalta, hogy csökkenti az éjszakai világítást. Ezáltal Németország egyik legsötétebb éjszakai helye - és a csillaglesők számára érdemes úti cél.

Langeoog - célpont a rendszeres látogatók és a természetbarátok számára

A Bensersielből induló személyszállító komp köti össze Kelet-Friesországot a 20 négyzetkilométeres szigettel. Langeoog legfontosabb közlekedési eszköze a kerékpár, amelyet a kikötő és a vasútállomás között közlekedő szigetvasút, valamint a szigeti taxiként használt lovaskocsik egészítenek ki. Egy szép kirándulás bérelt kerékpárral a sziget keleti végébe vezet. Ott, a Meie étteremben

Egy kellemes kirándulás bérelt kerékpárral a sziget keleti végébe vezet. Ott Langeoog specialitását élvezheti a Meierei étteremben, egy tipikus kelet-fríz bájjal rendelkező mezőgazdasági birtokon, amely nyaraló apartmanokat is bérbe ad: Savanyú tej barna kenyérrel és házi homoktövislével - minden nyaralónak kötelező.

Különleges élvezet a 14 kilométer hosszú homokos tengerparton tett séta, a vályogtúra vagy a Thalasso-kúra. Lélegezze be a sós levegőt, és hagyja, hogy az Északi-tenger hatással legyen testére és lelkére - a tengervíz elegendő erőforrást kínál a természetes gyógyító eljárásokhoz. A törzsvendégek szívesen jönnek ide, és aki már 25-ször járt Langeoogban, azt hivatalos díszvendéggé avatják.

A falu szélén álló víztorony mellett egy bronzszobor ábrázolja Lale Andersent. A "Lili Marleen" énekesnője hosszú éveken át élt a szigeten a nádfedeles Sonnenhofban, és Langeoog dűnés temetőjében van eltemetve.

A lenyűgöző dűnetáj a Melkhörndüne kilátópontban csúcsosodik ki, amely mintegy 20 méter magasan található, és ahonnan a Pirolatal dűnés területére nyílik kilátás. Nevét az azonos nevű kenderről kapta. A látogatók két tanösvényen önállóan is felfedezhetik a szigetet. A sziget keleti részén található hering sirálykolóniánál, ahol tavasszal és ősszel több ezer vonuló madár pihen meg, a madármegfigyelő ház ideális megfigyelőhely.

Baltrum - tökéletes családi nyaraláshoz

Finom homokos, széles és sekély a Baltrum északnyugati részén található strand.

A középső és legkisebb kelet-fríz szigeten nyaralóknak is a szárazföldön, a neßmersieli kompkikötőnél kell hagyniuk autójukat. Baltrumon a dolgok romantikusak, csendesek és álmosak. Lovak szállítják a vendégeket és mindent, ami a mindennapi élethez szükséges, a többit a mintegy 500 lakos végzi. A gyermekes családok itt a pénzüket is megéri: a strandon a gyermektornától kezdve a gyermekeknek szóló vályogtúrán át a bábszínházig és a szórakozásig az Onnos Kinderspöölhusban, egy fedett játszótéren.

Az árapály-útvonal az egész család számára érdekes. Hét kilométeren keresztül a szigeten, 19 izgalmas, interaktív modulokkal ellátott állomás mellett haladva a látogatók megismerkedhetnek a sziget legszebb szegleteivel. Már a csónakkikötő melletti bejáratnál egy árapály-modell látványosan mutatja be a dagályt és apályt okozó erőket. Ha szeretné megfigyelni a partot és a nagy teherhajókat a horizonton, másszon fel a Willis Utkiekre, a Höhenweg kilátópontjára.

A SindBad egy fedett medence fűtött tengervizes medencével, két csúszdával, pezsgőfürdővel, szaunával és wellnessrészleggel, valamint thalasso kezelésekkel. Március közepe és december között fürdőzési szórakozást, kikapcsolódást és jó közérzetet biztosít.

A Café Kluntje meglátogatása kötelező. Baltrum legszebb teázójában a nyaralók megismerkedhetnek a kelet-fríz teakultúrával. De vigyázzon: ha nem akar turistaként feltűnést kelteni, ne menjen oda.

Norderney - a kelet-fríziai teljes csomag

A Norddeichből komppal és repülővel is megközelíthető Norderney a kelet-fríz szigetek közül a legnépesebb, több mint 6000 lakossal és a legélénkebb, 2019-ben 3,8 millió vendégéjszakával. Itt csak a helyiek közlekedhetnek autóval, a turisták öt buszjárattal, gyalog vagy kerékpárral utaznak. A sport, a kultúra és a szórakozás széles választékával a szigetet a nyaralók a teljes kelet-fríziai csomagnak tartják.

Norderney volt 1797-ben az első német északi-tengeri üdülőhely, és még egy barokk fürdőszínház is található itt, amely egyben mozi is. A tengerparti üdülőhely évszázados történetét a Nordseeheilbad Múzeum többek között történelmi fürdőruhákkal illusztrálja, a Fischerhaus, a helytörténeti múzeum pedig az első szigetlakók szűkös életmódját mutatja be.

Alsó-Szászország egyetlen szigeti szélmalma 1862-ből származik, és egy teázóval ellátott étteremnek ad otthont. A 60 méter magas Nagy Norderney világítótorony méltó a nevéhez, és a 252 lépcsőfokot megmászva megközelíthető kilátóból nyíló kilátó miatt is érdemes meglátogatni. A 13 méter magas obeliszk, a Kaiser Wilhelm-emlékmű az uralkodónak, a sok prominens vendég egyikének állít emléket.

A sportok szerelmesei a 80 kilométeres kerékpár- és túraútvonal-hálózaton pedálozhatnak vagy menetelhetnek, lovagolhatnak, és különféle vízi sportokban engedhetik ki magukat. Ez nemcsak a keringést serkenti - az éghajlat és a tengervíz különösen jótékony hatással van a bőrre és a testre is. A természetkedvelők számára a ritka madárfajokkal, lápokkal és sós mocsarakkal rendelkező sós mocsarak első osztályú úti célt jelentenek.

Az itteni szállodaipar egyenletesen magas szintű kényelmet kínál. A kalandvágyók a nyári hónapokban alvó strandszéket bérelhetnek, és a hullámok csobogására elaludhatnak. A Norderney-n töltött nyaralás elengedhetetlen kelléke egy szelet Schlickkuchen (iszaptorta) megkóstolása a város központjában található cukrászdában. Ezt a vaníliás homokos süteményt cseresznyével a világ egyik legjobb péksüteményének tartják.

Juist - a legjobb a pihenéshez, kikapcsolódáshoz, lassításhoz.

Norderneyhez és Borkumhoz képest Juiston nyugodtabban mennek a dolgok, amelyet Norddeich szolgál ki, és ahová onnan és Hamburgból is repülnek. Az 1500 szigetlakó nem véletlenül nevezi szigetét "Töwerland"-nak (fríz nyelven "varázslatos föld"). Itt úgy hívják: Hagyja maga mögött a mindennapokat, pihenjen a természettel harmóniában, nincs turista nyüzsgés. Ezt támasztja alá, hogy tilos az autózás, a szigetlakók és a vendégek gyalog, lovaskocsival vagy (e-)kerékpárral közlekednek.

A szabadtéri jógatanfolyamok és meditációk még több lassítást nyújtanak. Tündérek és koboldok nyomában vezetett túrákat is szerveznek gyógyító erőhelyekre. Különösen lenyűgöző, hogy Juist a legkeskenyebb pontján mindössze 500 méter széles. A séta során

Könnyedén átsétálhat a szigeten, és felfedezheti az északi és déli partokat.

A sziget egyik fénypontja a nyugati végén található Bill-homokzátony, amely úgy néz ki, mint egy nagy homoksivatag az Északi-tengeren, amikor a víz kifolyik. Az 1820-as években ültetett, ritka fákból, például fekete égerből és kárpáti nyírfából álló liget elvarázsolt és kísérteties hatást kelt a göcsörtös növekedésük miatt. A fokozatosan iszaposodó Hammersee a Kelet-fríz szigetek legnagyobb édesvízi tava és egyedülálló biotóp.

A Loogban, Juist második kerületében található tengerparti múzeum a tengerészettől és a tengeri vészhelyzettől az Északi-tenger modern energiaiparáig terjedő témakört öleli fel. 2008-ban a kikötő bejáratánál állították fel a sziget harmadik, 17 méter magas, legjellegzetesebb tengeri jelzőtábláját, amely az áramlatban sodródó bója alakja miatt Juist új jelképévé is vált.

Az 1992-ben épült Memmertfeuer világítótorony háttere kissé különös, mivel fénye nem a tenger felé, hanem a sziget mentén világít. Naplementekor a falu parti sétányán lévő három kilátó és a Loogban lévő kilátó is keresett hely.

Borkum - a legnagyobb kelet-fríz sziget

Végül, de nem utolsósorban a 31 négyzetkilométeres Borkum-sziget Kelet-Friesország legnagyobb szigete. Emdenből katamaránok viszik az utasokat és a járműveket Borkumra, amely az egyetlen olyan sziget a láncban, amelyet mindig teljesen körülvesz a tengervíz. Ezáltal a kompszolgáltatás független az árapályoktól. A személygépkocsi-forgalom nyáron erősen szabályozott, de a mobilitás a szigetvasútnak, az elektromos busznak és a kerékpárnak köszönhetően biztosított.

Ha akcióra vágyik, Borkum öble a legjobb feltételeket kínálja a kite-szörfözéshez és a kite buggyval vagy strandvitorlás autóval való száguldozáshoz. A hátországban 130 kilométernyi kerékpár- és túraútvonal áll rendelkezésre, és 560 növényfaj és több mint 260 madárfaj fedezhető fel itt. A pihenni vágyók számára a puszta végtelen homokos tengerpart ideális a hosszan tartó sétákhoz.

Ezek mindenképpen a zenepavilonnal ellátott sétányon érjenek véget. Itt kávézók, éttermek és a szigetre jellemző "tejesbódék" sorakoznak egymás mellett. A strandon álló kis házikókban a borkumosok és a vendégek harapnivalókkal és italokkal várják a vendégeket, és különösen szép itt a naplemente.

Akár nagyok, akár kicsik, akár fiatalok, akár idősek, akár család, pár vagy egyedülálló - a szigetlánc nyugati végén mindenki számára van mit felfedezni: nem kevesebb, mint öt világítótorony biztosítja a hajózást. A régi, 1576-ból való, a kelet-fríz szigetek legrégebbi építménye, az új 60 méteres magasságból fantasztikus kilátást nyújt, az elektromos pedig fehér és piros csíkokkal a dűnék hátterében olyan, mintha egy képeskönyvből lépett volna elő. A kikötőben horgonyzó Borkumriff fényhajó információs központként és múzeumhajóként világítja meg a látogatókat.Tartomány:Schleswig-Holstein
Cím:Sylt
GPS: 54° 54′ 6.39828″, 8° 19′ 52.84571″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward