» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Mayrhofen-Hippach üdülőrégióban található Stilluptal-völgy nem csak a kirándulások kedvelt célpontja, hanem számos vízeséséről és vadregényes patakjairól is ismert.


Stilluptal

Stilluptal a Zillertali Alpok oldalvölgye, 17 km hosszú.

A Zillertali-Alpok Natúrparkban található vadregényes Stilluptal-völgy a nyári hónapokban a kerékpárosok és túrázók kedvelt kirándulóhelye. Itt található egy 1130 méteres magasságban lévő vízesés is, a Stilluptal legnagyobb vízesése, amelyet „koronázó vízesésként” emlegetnek.

A völgy biológiai sokféleségéről a zergék és a mormoták, valamint 500 lepkefaj tanúskodik.

Vízesés-ösvény

A vízesés-ösvény hegyvidéki élményt nyújt a völgyben, frissítő "pihenést" teremtve a forró nyári napokon.

A túrázók új élményösvénye többször keresztezi a romantikus patakokat, és festői alpesi legelők mellett vezet el, új perspektívát nyújtva a völgy szépségére. Az első, 5,4 km hosszú szakasz a Stillup-tározó tövétől a Grüne Wand hüttéig vezet.

A projekt három építési szakaszban valósul meg. Az ösvény meghosszabbítása mellett különböző helyek is lesznek, amelyek élményt nyújtanak az ösvényen, például pihenőhelyek, ahol megállhatsz és feltöltődhetsz. De hangulatos zugokat is terveznek, ahol elidőzhetünk és pihenhetünk. Különös hangsúlyt fektetnek a tervezés természetességére. Ezért a giccses és természetellenes installációkat szándékosan kerülik.

A tanösvény célja, hogy új élményt nyújtson a Stillup-völgyben túrázóknak. Fontos szempont a túraútvonalnak a meglévő aszfaltos fizetős úttól való függetlenítése. A túrázóknak így természetes lehetőségük nyílik arra, hogy gyalogosan is megismerjék a Stilluptalt.

Alpesi út

Egy 8 km hosszú kanyargós autóút (15%-os emelkedés) vezet a 1.116 m magasban fekvő Stillupspeicher víztározóhoz, amelyet 1966-ban építettek és 2,5 km hosszú.

A 8 km hosszú alpesi út Mayrhofen - Gasthof Wasserfall - Grüne Wand Hütte között vezet.

Útdíjköteles.

Stillup víztározó

A 28 méter magas Stillup-gát a környék hatalmas gleccsereiből a tóba ömlő olvadékvizet gátolja.

A Stillup-tározó, a Zillertal öt tározójának egyike, idilli helyen, a Zillertali-Alpok Natúrparkban található. A Stillup víztározó 1965 és 1977 között a Mayrhofeni erőmű egyik tározója volt. Ma a Stillupbach patak táplálja, amelynek forrása a Zillertali-Alpokban ered, valamint a környék négy hatalmas gleccserének olvadékvize.

A tó a Stilluptal-völgyön keresztül érhető el, amely a Mayrhofen körül húzódó négy mellékvölgy közül a legrövidebb. Mayrhofenben az Ahornbahn felvonó mögül indul egy 8 km hosszú fizetős út, amely számos kanyarban vezet a Gasthaus Wasserfallhoz. Mayrhofen és a Stillup víztározó között tömegbusz is közlekedik, a tótól pedig egy ajánlott túraútvonal vezet a völgy végén található Grüne Wand Hütte-hez.

 

Magasság: 1116 méter a tengerszint felett.

Úszás: nem
Vízi sportok: nemTartomány:Tirol
Település:Mayrhofen
Cím:Stilluptal
GPS: 47° 8′ 11.67252″, 11° 52′ 22.27296″
Honlap: http://www.zillertal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward